İşgal ettiğiniz makamdan utanın!

KIRŞEHİR'de 8 Eylül'de yaşanan olaylar ile ilgili güvenlik kameraları görüntüsünü izlemediyseniz, izlemenizi öneririm. Arkadaşımız İsmail Saymaz’ın Hürriyet ve Radikal’in internet sitelerinde...

KIRŞEHİR'de 8 Eylül'de yaşanan olaylar ile ilgili güvenlik kameraları görüntüsünü izlemediyseniz, izlemenizi öneririm.

Arkadaşımız İsmail Saymaz’ın Hürriyet ve Radikal’in internet sitelerinde yayınlanan bu haberi, bir yandan toplumumuzu nasıl bir psikolojinin esir aldığını gösterirken, diğer yandan da hepimizin hayatının nasıl bir pamuk ipliğine bağlı olduğunu anlatıyor.
Bir grup gösterici önce PKK’yı protesto etmek için bir gösteri yapıyor. Sonra ortaya orada toplananları gaza getiren birileri çıkıyor.
Bunlar profesyonel provokatörler midir yoksa kendiliğinden mi bu işe soyunmuşlardır bilemem.
Bunu bilmek ve gereğini yapmak savcıların işidir ama onların bu işle meşgul olmadığını da olaylardan sonraki süreçte görmüş bulunuyoruz.
Kalabalık gaza getirilince önce HDP Kırşehir İl Başkanlığı’nın bulunduğu binayı yakıyorlar.
İçeride insanlar var mı, onlar bundan zarar görür mü, umurlarında bile değil.
Sonra aynı kalabalık bir kitabevine yöneliyor. Sol görüşlü bir vatandaşımıza ait olduğu ileri sürülen kitabevi yakılıyor. Yine içeride insanlar var, canlarını zor kurtarıyorlar.
Bu arada yağma da sürüyor. Çantalar, defterler yağmalanıyor, kitaplar “dövülüyor”, standlar devriliyor ve ateşe veriliyor.
Kitabevi yanarken çıkan kara dumanlar binanın üst katlarında insanların yaşadığı evleri sarıyor. O evlerde oturanlar da canlarını zor kurtarıyorlar.
Kalabalık daha sonra bir tatlıcıya yöneliyor, orayı da yıkıp dağıtıyor. Bu olay neresinden baksanız bir saate yakın sürüyor.
Bu süre içinde ortalıkta görebildiğimiz tek kamu görevlisi “doğalgaz aracı” ile geliyor, koşarak binanın arka tarafına geçiyor. Muhtemelen bir doğalgaz patlamasını önlemek için.
Bütün bu sürede bir tek polis, jandarma vs ortada görünmüyor.
Kırşehir gibi küçücük bir kentte polisin olay yerine intikal etmesi bilemediniz beş dakikayı alabilir. Ama bir tane bile gelmiyor. Belli ki bırakıyorlar vandallar istedikleri yeri yıksınlar, istedikleri yeri yaksınlar.
Bu kentte bir Vali var. Bir Emniyet Müdürü var. Bir Jandarma Alay Komutanı var. Vali çağırdığında olaylara müdahale edecek askeri birlik var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 512 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar