İntikam operasyonu

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, yeni adli yılın başlaması nedeniyle bir mesaj yayınlandı. Mesajında şöyle bir bölüm var: "Adalet teşkilatı içinde hizipleşmelerin oluşması ve kimi yargı...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, yeni adli yılın başlaması nedeniyle bir mesaj yayınlandı. Mesajında şöyle bir bölüm var:

"Adalet teşkilatı içinde hizipleşmelerin oluşması ve kimi yargı mensuplarının vicdanları yerine mensubu oldukları yapıların talimatları doğrultusunda karar vermeleri hepimizi üzmüştür. Hukukun her türlü olumsuz tartışmadan, her türlü şaibeden uzak, herkesin güvendiği ve gönül rahatlığıyla kendini teslim ettiği bir kurum olarak işlemesi şarttır."
Adliyemizde uzun yıllardır unutulmuş bir şey Cumhurbaşkanı'nın tavsiyesi.
Ve ne ilginçtir ki Cumhurbaşkanı'nın bu mesajının yayınlandığı saatlerde, hükümete muhalif bir medya grubunun sahibi olan Koza İpek grubuna yapılan polis baskını, bir mahkeme kararına dayanıyordu.
Mahkemenin kararında dikkatimi çeken husus şuydu:
Mahkeme zaten, Fethullah Gülen cemaatinin bir terör örgütü olduğuna, Koza İpek grubunun da "FETÖ"nün mali kaynaklarını sağlayarak terörist faaliyetlere iştirak ettiğine karar vermiş.
Arama kararı, mahkemenin bu peşin hükmüne gerekçe olmuş!
Bu kararı veren yargıcın Cumhurbaşkanı'nın sözlerini bir kez daha okumasında yarar var.
Yargıçlar kararlarını, hukuka ve yasalara göre değil, "mensubu oldukları yapıların talimatıyla" veriyorlar.
Bu "yapı" eskiden cemaatti, şimdi onun yerini Saray almış gibi görünüyor.
Bunun hukuki bir işlem olduğuna da inanmamızı bekliyorlar.
Oysa her şey apaçık ortada.
İktidar, 17–25 Aralık'ın hesabını görmek peşinde, hukuk da, basın özgürlüğü de bir kez daha ayaklar altında.

Cumhurbaşkanı Gökçek'lere kızacak mı?

KENDİNE "emir" süsü vermiş bir ruh hastasının Cumhurbaşkanı'nın kızı Sümeyye Erdoğan'a evlilik teklif ettiği ile ilgili iddiaları seslendirenlere karşı geniş bir çevre tepki gösterdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar