İki erkek tipinin ‘ortasını’ arayın

Hande Ataizi bir programda ‘Türk tipi, sahip çıkan erkek modeli’nin kendisine yakın olduğunu söylemiş. Hande Türkiye’de de dünyada da böyle düşünen tek kişi değil elbette. Diğer uçta da...

Hande Ataizi bir programda ‘Türk tipi, sahip çıkan erkek modeli’nin kendisine yakın olduğunu söylemiş. Hande Türkiye’de de dünyada da böyle düşünen tek kişi değil elbette. Diğer uçta da sürprizler yapan, romantik erkekler bulunuyor. Halbuki ikisinin ortası da var. Size çocukluğunuzdan beri öğretilmiş rolleri bir kenara bırakın ve gözünüzü açın kızlar!

Hande Ataizi, bir televizyon programında ‘Türk tipi erkek modelinin’ kendisine daha yakın olduğunu söylemiş.
Gazetede okudum, hangi program olduğu yazmıyordu (Arkadaşlar, bir haberi bir yerden alıyorsanız kaynak gösterin, meslektaşınızın emeğine saygılı olun lütfen).
Hande Ataizi şöyle konuşmuş: “Daha Türk tipi bir erkek modeli yani daha sahip çıkan. Paramı kazanıyorum ama ‘Olsun be aşkım, ben varım arkanda. Senin hiçbir şeye ihtiyacın yok’ gibi bir cümleyi duyamadım. Alman usulü de bir yere kadar. Kadına erkek rolleri karıştırmamak gerek; kadın kadın olarak kalacak, erkek de erkek haklarına sahip olacak.”



Haliyle bu sözler üzerine yazılmış yorumları da okudum.
Hayret ifade eden, Hande gibi kendi ayakları üzerinde sağlam durabilen, bir kadından beklenmeyen sözler gibi değerlendirilmiş.
Üç yıl kadar önce poltio.com’da yapılmış bir araştırma var. Türkiye’nin ilişki haritasını çıkarmayı amaçlayan bir araştırma bu.
Buna göre Türkiye’de kadınların yüzde 47’si kıskanç, koruyan, maço erkek tipinden hoşlanıyor.
Yüzde 53’ün tercihi: Romantik erkek
Yani Hande, tekil bir örnek değil.
Memleketimizin kadınlarının yarısının hoşuna giden bir duruma özlem duymuş belli ki.
Londra Brunel Üniversitesi’nde yürütülen geniş kapsamlı bir antropolojik çalışma, ‘Batılı’ ölçütlere göre beğenilir bulunan erkek ve kadın tipinin, geleneksel yaşam biçimlerini sürdüren bölgelerdeki deneklerin hiçbirine cazip gelmediğini tespit ediyor.
Araştırmacılar, ‘güçlü ve sert erkek’ ile ‘korunmaya muhtaç yumuşak kadın&r...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.494 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar