İdeolojik körlüğün sonucu

CUMHURBAŞKANI’nın ABD’ye ziyaretine bir hafta kala, ABD Başkanı Trump, PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’nin de içinde yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri’ne ağır silahlar verilmesi ile ilgili...

CUMHURBAŞKANI’nın ABD’ye ziyaretine bir hafta kala, ABD Başkanı Trump, PKK’nın Suriye kolu PYD/YPG’nin de içinde yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri’ne ağır silahlar verilmesi ile ilgili kararı onayladı.

Bu karar, Türkiye’nin, “Rakka operasyonunu biz ÖSO ile yapalım, PYD bu işe girmesin” tezini de zora sokmuş oluyor.

Aslına bakarsanız bu bir sürpriz de değil.

Başından beri ABD’nin bu konudaki kararlılığı belliydi, Türkiye’nin çabaları bu planı değiştirmeye yetmedi.

Sorun, tam da Erdoğan’ın ABD ziyaretinden önce bu planın açıklanmış olmasında.

Belli ki ABD, Suriye konusunda “Biz kendi yolumuzdan gideceğiz” diye açık bir mesaj veriyor.

Ziyaretten önce Genelkurmay Başkanı, MİT Müsteşarı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü’nün ABD’ye gönderilmesi de böylece bir işe yaramamış oluyor.

Ayrılıkçı PKK saldırılarıyla mücadele eden Türkiye’nin Suriye sınırında PKK yönetiminde bir Kürt özerk bölgesinden neden endişe duyacağı açık.

Bunu bile bile ABD ve Rusya’nın PYD’yi Suriye’de meşru bir güç olarak görmesi, Türkiye açısından bir dış politika başarısızlığı.

Ve bu başarısızlık, en başından yanlış olan Suriye politikasının bir sonucu.

AKP iktidarı, Suriye iç savaşı başladığında, Suudi Arabistan ve Katar ile birlikte hareket ederek Suriye rejimini devirmeye heves ettiğinde bu sonucu da önceden değerlendirmiş olmalıydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar