‘İbreti âlem’in belgesini yollayabilir misiniz?

DİYANET İşleri Başkanı'na makam aracı olarak 1 milyon lira değerinde bir Mercedes alınması ile ilgili olarak Başkanlık Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü'nün DMO'ya verdiği bir taahhütnameden söz...

DİYANET İşleri Başkanı'na makam aracı olarak 1 milyon lira değerinde bir Mercedes alınması ile ilgili olarak Başkanlık Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü'nün DMO'ya verdiği bir taahhütnameden söz etmiştim. O taahhütnamenin en son paragrafı şöyle:

"Araç tercihlerimizde, 06/09/2011 tarih ve 28046 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 'yerli ürün kullanılması' konulu Başbakanlık genelgesine uyulması konusundaki sorumluluğun tarafımıza ait olduğunu peşinen kabul ve taahhüt ederiz."
Başbakanlık bir genelge yayınlıyor ve "yerli ürünlerin kullanılması" ile ilgili olarak devletin tüm kurumlarına bir talimat veriyor.
Başbakanlığa bağlı bir kuruluş, yöneticisine en pahalısından bir Mercedes almaya karar verince de DMO'ya taahhütname veriyor ki Başbakanlık, DMO'yu bu alım nedeniyle sorumlu tutmasın.
O tarihte Başbakan olan kişi Recep Tayyip Erdoğan'dan başkası değil.
Yayınladığı genelgeye uymayan da kendisine bağlı bir kurum.
Ve şimdi aynı Recep Tayyip Erdoğan, bu kez cumhurbaşkanı olarak, başbakan iken yayınladığı genelgeyi takmayan kurumun başındaki şahsa kendi "havuzundan" bir Mercedes gönderiyor.
Neresinden bakarsanız bakın devlet ciddiyetiyle bağdaşmayan, absürd bir durum bu.
Ve geçen gün sorduğum sorulara bir yanıt gelmediğini hatırlatayım.
Diyanet İşleri Başkanı'ndan yanıt bekliyorum:
- Mercedes'i "ibreti âlem için" iade edeceğini açıklamıştı. Şimdi Cumhurbaşkanlığı'nın hediye edeceği Mercedes'i kullanacak mı? Kullanırsa bu kime ibreti âlem olacak, kullanmazsa bundan kim kendisine bir ibret çıkaracak?
- Ve bir küçük sorum daha var: İade edeceğini söylediği Mercedes'i kime iade etti?
Bununla ilgili devir teslim belgesinin bir kopyasını bana yollayabilirler mi?
- Araç DMO'ya iade edildiyse, DMO bu aracı ne yapacak? Satacak mı, yoksa bir başka kuruma mı tahsis edecek?
- Satacak ise aracın değer kaybı nedeniyle devlet bütçesinin uğradığı zararı kim karşılayacak?
- Bir başka devlet kurumuna tahsis edecek ise bu hangisi olacak? Cumhurbaşkanlığı'na mı tahsis edilecek?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar