Hukuk bir kere çiğnenince

FETHULLAH Gülen cemaatine yakın televizyon kanallarının TÜRKSAT uydusundan çıkarılması ile ilgili karar, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın eseriymiş. Varank, bunu Cumhurbaşkanı...

FETHULLAH Gülen cemaatine yakın televizyon kanallarının TÜRKSAT uydusundan çıkarılması ile ilgili karar, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın eseriymiş.

Varank, bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı bir televizyon programından önce, programa katılacak gazetecilere söylüyor ve kamera da bu arada bu konuşmaları kaydediyor.

Bununla ilgili haber Cumhuriyet’te yayımlandı.
Hatırlayacaksınız bu konu daha önce savcılığın Ulaştırma Bakanı’na yazdığı bir yazı ile gündeme gelmiş ama bu “sansür” talebi o vakit yerine getirilmemişti. Hatta Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı bir canlı yayında bu konuyla ilgili şunu söylemişti:
“Şu anda böyle bir şey sözkonusu değil. Ama savcılar böyle bir iddiayı araştırır, iddianame hazırlar, hukuki süreç tamamlanır, o zaman gereği yapılır.”
Başbakan’ı Saray ahalisinden kimsenin takmadığının bir başka örneği olmalı bu da.
Nitekim Varank, bunu yapmasını daha önce Ulaştırma Bakanı’ndan istemiş. Şöyle anlatıyor:
“Suç bizde ama. Ben dedim ki şunların kanalını TÜRKSAT’tan kaldıralım. Özel şirket abi. O zaman bakan dedi ki ‘Ya çok laf olur. Bilmem ne olur. Şimdi daha iyi olurdu’ diyor.”
“Gazeteci” Hilal Kaplan da kendisini onaylıyor: “Katılıyorum çok merhametli gidiliyor” diyor.
Bu arada basın özgürlüğü, görüşlerini serbestçe açıklama hakkı çiğneniyormuş, kimin umurunda!
Hukuksuzluk bir kere başladı mı, durabileceği bir sınır yok, bu olay bunu açıkça gösteriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar