Hesapları baştan yanlış yapmanın sonucu

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, son günlerdeki hava sahası ihlalleri ve uçaklarımıza radar kilitleme olayları ile ilgili olarak şöyle konuştu: "Rusya'nın Suriye'de yaptığı orada kendine bir üs kurmak istemesi ve...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, son günlerdeki hava sahası ihlalleri ve uçaklarımıza radar kilitleme olayları ile ilgili olarak şöyle konuştu:

"Rusya'nın Suriye'de yaptığı orada kendine bir üs kurmak istemesi ve bizim sınırlarımızı ihlal etmesi."
Cumhurbaşkanı bu bilgiye nereden ulaştı bilemiyorum ama büyük olasılıkla o bilginin kaynağı Dışişleri Bakanlığı değil, Saray'daki kerameti kendinden menkul danışmanlar ordusu olmalı.
Öyle olmasaydı geçtiğimiz günlerde "Rusya'nın Suriye'ye bir sınırı yok, Rusya Suriye ile niye bu kadar ilgileniyor" diye garip bir soru da sormazdı zaten.
Cumhurbaşkanı'na herkesin bildiği bir sır vereyim ama benden duymuş olmasın: Rusya'nın Suriye'de bir askeri üssü var hem de 1971 yılından beri!
1971 yılında Sovyetler Birliği döneminde bu üs kurulmuştu, 2005 yılında yenilenen anlaşmayla Rusya daha uzun yıllar Akdeniz'de, Suriye'nin Tartus liman kentinde bulunan bu üssü kullanmaya devam edecek.
Bu üs Rusya için Akdeniz'deki varlığını korumak anlamına geliyor ve bundan vazgeçmeyeceğini daha Suriye'nin içi karışmadan önce bile tahmin edebilmek mümkündü.
Rusya'nın sadece bu üssü korumak için bile Esad'ı terk etmeyeceğini görebilmek için falcı olmaya da gerek yoktu.
Bugün geldiğimiz nokta, Türkiye'nin Suriye politikasının ne kadar yanlış olduğunu bir kez daha görmemizi sağlıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar