Herkes duysun: HSYK bağımsızmış!

CUMARTESİ günü bu köşede mahkeme kararıyla aldığım bir "tekzip metni" okudunuz. Aslına bakarsanız o tekzibi bugün de yayınlayabilirdim ama biliyorsunuz cumartesi günleri daha “eğlenceli” konulara değinmek...

CUMARTESİ günü bu köşede mahkeme kararıyla aldığım bir "tekzip metni" okudunuz.

Aslına bakarsanız o tekzibi bugün de yayınlayabilirdim ama biliyorsunuz cumartesi günleri daha “eğlenceli” konulara değinmek istiyorum. Hafta sonunda biraz tebessüm etmek, biraz duygusallaşmak hepimize iyi geliyor diye.

Mesela, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun tekzip metnindeki şu cümleyi hatırladıkça gün boyunca tebessüm etmekten kendimi alamadım:
“Kurulumuzun siyasi iktidarın güdümünde olduğu, hukuk dışı saiklerle hareket ettiği ve yargı bağımsızlığı için tehdit oluşturduğu anlamına gelecek ifadeler, Anayasa’nın 159. maddesi ve 6087 sayılı Yasa’nın 1. ve 3. maddeleri uyarınca bağımsızlığı ve tarafsızlığı güvence altına alınan Kurulumuza yönelik ağır bir iftira mahiyetindedir.”
Ne diyeyim, onlar beni güldürdü, Allah da onları güldürsün!
HSYK’nın tekzibi, Sümeyye Erdoğan’a suikast konulu yalan haberi yayınlayan gazeteciler hakkında dava açan savcıların, başka göreve verilmesi ile ilgili yazıma yönelik.
Bir sürü laf salatası içinde savcıların başka göreve verilmesinin HSYK tasarrufu olmadığı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın işlemi olduğu anlatılıyor.
Evet, bu doğru. Savcıların görev yerini değiştiren Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı.
Ne fark ediyor? Söz konusu savcılar, o dosyadan alındılar mı, alınmadılar mı?
Meselenin özü bu. Laf salatası ile örtülemeyecek özü bu!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar