Hayır bayım o iş öyle değil!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de ilginç bir konuşma yaptı. Konuşmanın ilginçliği seçtiği sözcüklerden kaynaklanmıyor. Bildiğimiz şeyleri tekrarlıyor aslında ama o bildiğimiz şeyleri...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de ilginç bir konuşma yaptı.

Konuşmanın ilginçliği seçtiği sözcüklerden kaynaklanmıyor.

Bildiğimiz şeyleri tekrarlıyor aslında ama o bildiğimiz şeyleri ifade ediş tarzı da "içindeki otokratı" bütün çıplaklığıyla ortaya koyuyor.

Cumhurbaşkanı şöyle diyor:

"Beyler, Türkiye 10 Ağustos 2014 tarihinde, milletin doğrudan cumhurbaşkanını seçmesiyle yeni bir döneme girmiştir. Artık ülkede sembolik değil, fiili gücü olan bir cumhurbaşkanı var. Cumhurbaşkanı elbette yetkiler çerçevesinde, ama doğrudan millete karşı sorumlu olarak görevini yürütmek durumundadır. İster kabul edilsin, ister edilmesin. Türkiye'nin yönetim sistemi bu anlamda değiştirilmiştir."

Bizlere hitap ettiği tarzda hitap edecek olursak, şöyle diyebilirim:

Bayım, Türkiye'de 10 Ağustos 2014 tarihinde sadece cumhurbaşkanı seçildi. Anayasa değişikliği oylanmadı, Anayasa değişmedi!

Evet bayım, siz 10 Ağustos 2014 tarihinde uyacağınıza namusunuz ve şerefiniz üzerine yemin ettiğiniz Anayasa'da yazılı görevleri yerine getirecek bir Cumhurbaşkanı olarak seçildiniz.

Şimdi o yemini unutmuş olabilirsiniz, üzerine yemin ettiğiniz kavramlar size bir şey ifade etmiyor olabilir, bu sizin sorununuz, bizlerin değil.

Seçilirken hangi göreve talip olduğunuzu biliyordunuz. Anayasa'yı biliyordunuz.

Millet de sizi o Anayasa'ya göre seçti, o Anayasa'nın sınırları içinde kalmanız için seçti.

Eğer bunu beğenmiyorsanız yapacağınız şey bellidir: İstifa eder, millete gidersiniz.

Hazır genel seçimler de var, partinizin başına geçer, Anayasa'yı değiştirecek bir çoğunluk elde etmeye çalışırsınız.

Millet sizin anlattıklarınızdan ikna olursa, oyunu verir, siz de Anayasa'yı istediğiniz gibi değiştirir, sonra tekrar seçime gider, istediğiniz gibi başkan olursunuz.

O gün gelene kadar bu Anayasa'ya sinirden köpürseniz bile uymak zorundasınız.

Anayasa'yı göz göre göre ısrarla çiğnemeye devam ederseniz, sonunda olacak olan şey meşruiyetinizin tartışılmaya başlanmasıdır.

Bu arada makamın saygınlığını kaybetmesinden hiç söz etmiyorum.

Halkın verdiği oya azıcık saygınız varsa, o oyun değerini bilin, sizi seçtikleri göreve alışmaya çalışın.

BUNA 'SİVİL DARBE' DİYORUZ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar