Gözü açık öpüşen kadına güvenme!

Öpüşmek son derece özel bir sevgi gösterimidir. Duyguları dudaktan kalbe aktarmanın bir yoludur. İnsan herkesle öpüşemez. Peki karşımızda bir yandan sevgilisini öperken diğer yandan gözünün ucuyla...

Öpüşmek son derece özel bir sevgi gösterimidir. Duyguları dudaktan kalbe aktarmanın bir yoludur. İnsan herkesle öpüşemez. Peki karşımızda bir yandan sevgilisini öperken diğer yandan gözünün ucuyla kameraya bakan bir kadın varsa?..

Fotoğrafı cuma günü Onur Baştürk’ün Kelebek’teki köşesinde gördüm. İki oyuncu sevgili, öpüşürken çektikleri fotoğraflarını Instagram hesaplarına koymuşlar, Onur da çok beğenmiş ve köşesine aktarmış. Bu Instagram paylaşımını ben de oradan aktardım.
Fotoğraf ile ilgili sohbetimize girişmeden önce şunu söylemeliyim ki yazacağım şeylerin bu iki genç ve güzel insanla alakası yok. Kırılmalarını, alınmalarını, üzülmelerini istemem.
Ama madem fotoğrafı sosyal medyada paylaşarak alenileştirmişler, üzerine bir iki laf etmemi mazur görürler diye ümit ediyorum. Berrak Tüzünataç’la Birkan Sokullu’nun öpüşme fotoğraflarına (solda) bakınca onları da hatırladım: ‘Dolce Vita’da Marcello Mastroianni’yle öpüşen Anita Ekberg’in (en üstte) hafif aralık, ‘Eyes Wide Shut’ta Tom Cruise’la öpüşen Nicole Kidman’ın (sağda) hiç kapamadığı gözleri...
¡ ¡ ¡

Birbirini seven iki insanı görüyoruz fotoğraflarda. Aşkın varlığını bir kez daha duyumsuyoruz.
Toplumsal yaşantımızı yüzlerce yıl geriye götürmek isteyenlerin sayılarının hiç de az olmadığı bir ortamda, bu fotoğraf umutlarımızı da taze tutmamızı sağlıyor.
Bu yönüyle içimize neşe de veriyor; tıpkı yeni doğmuş bir kuzuyu sevmek ya da bir bebeğin yumuk ayaklarını mıncıklamak gibi bir neşe duygusu.
Ama durun bir dakika!
Fotoğraflardan birinde ‘faul’ var!
Kız, bir yandan sevgilisini öperken diğer yandan gözünün ucuyla da kameraya bakıyor.
Bir film sahnesi çekiyor olsam, monitörde bu sahneyi gördüğüm anda...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar