'Fetullahçı fabrika ayarları' meselesi

DÜN "Mizah değil, aynen oldu" başlıklı bir yazı yazmış ve AKP'li Bülent Turan'ın bir konuşmasından hareketle "hangi parti fabrika ayarlarına dönerse Fetullahçı olur" diye bir soru ortaya atmıştım.O...

DÜN "Mizah değil, aynen oldu" başlıklı bir yazı yazmış ve AKP'li Bülent Turan'ın bir konuşmasından hareketle "hangi parti fabrika ayarlarına dönerse Fetullahçı olur" diye bir soru ortaya atmıştım.
O yazımla ilgili olarak AKP Grup Başkan Vekili Bülent Turan’dan bir açıklama aldım.

Önce hep birlikte bu açıklamayı okuyalım, aynen aktarıyorum:

“Açıklamamızda yer alan CHP’nin ‘fabrika ayarlarına’ döndüğüne dair somut örnekler yine açıklamada mevcut olmakla birlikte, söylemek istediğimiz ‘FETÖ ayarları’ 90 yıllık Mustafa Kemal’in partisinin kaset operasyonları sonrası Kılıçdaroğlu’nun partiye hâkim kılmaya çalıştığı parametrelerdir.”

“FETÖ’nün kaset operasyonuyla göreve gelen Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP’de kadrolarında yapılan değişiklikler, 17–25 Aralık sürecinde CHP’nin FETÖ’nün sözcüsü haline gelmesi, tamamen FETÖ tarafından üretilen argümanlarla konuşulması CHP–FETÖ ilişkisinin en somut örnekleridir.”

“Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında bir soru üzerine 17–25 Aralık’ı FETÖ’cü polislerin yaptığını bildiğini söylemiştir. 17–25 Aralık itibariyle CHP’nin geldiği nokta üzülerek görüyoruz ki budur.” Açıklama burada bitiyor ve şimdi benim açıklamalarımda sıra:

Bülent Bey’e hatırlatmak isterim ki Fetullahçıların “kaset operasyonu” ile siyaseti yeniden dizayn etme çalışmaları sırasında iktidarda kendi partisi vardı.

Deniz Baykal’a ve MHP’li yöneticilere, seçimlerin öncesinde bu tuzağı kuranların Fetullahçı olduğu da bir sır değildi.

Hatırlarsınız, o tarihlerde bunlar sizin için ülkenin her tarafında cirit atıyorlardı.

Siz onlara ne istiyorlarsa veriyordunuz, onlar da sizin önünüzü açmak için yapmak gerekenleri, sahte belge üreterek, tuzaklar kurarak, masumları ezip geçerek yerine getiriyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar