‘Eyyy Suudiler’ diyemiyor

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'da 47 kişinin idam cezalarının infaz edilmesiyle ilgili şöyle konuştu: “47 kişi idama mahkûm edilmiştir. Türkiye’de bir idam müessesesi yok. Doğrudur veya...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'da 47 kişinin idam cezalarının infaz edilmesiyle ilgili şöyle konuştu:

“47 kişi idama mahkûm edilmiştir. Türkiye’de bir idam müessesesi yok. Doğrudur veya yanlış ayrı bir müessese. Suudi Arabistan’daki idamlar bir iç hukuk meselesidir.
Bunların kararını tasvip edip etmemek ayrı bir konu. Mısır’da bini aşkın idam kararı verildi. Ey dünya, bunu niye konuşmuyorsun? Halkının yüzde 52 oyuyla bir Cumhurbaşkanı’dır. Cumhurbaşkanı sıfatını taşıyan birisi idama mahkûm edildi. Terörist miydi?”
Cumhurbaşkanı bir defa yanlış hatırlıyor.
Mısır’da verilen idam kararlarını kınamayan ülkelerin başında Suudi Arabistan geliyordu.
Dünyanın bütün demokrasileri, Mısır’daki yargılama tiyatrosuna tepki gösterdi, idam kararlarının hemen geri alınmasını talep etti.
Ama Suudi Arabistan ve Katar gibi Sisi destekçilerinden tıs çıkmadı. Hatta bunlar milyarlarca dolar vererek darbeci Sisi’ye arka da çıktılar.
Mısır bu kararı infaz edecek olursa bu da Suudi rejiminden aldığı destekle mümkün olabilecek.
İkincisi, tıpkı Mursi’nin terörist olmaması gibi, idam edilen Şii din adamı El Nimr de bir terörist değildi.
Tam tersine silahlı mücadeleye karşı çıkıyor, barışı ve barışçı protestoları savunuyordu.
Ve unutmamalı ki barışçı bir din adamının, Ortadoğu’da mezhep savaşına neden olabilecek şekilde idam edilmesi de Suudilerin “iç hukuk meselesi” sayılmaz.
Artık öyle bir dünyada yaşamıyoruz. İnsan haklarını savunmanın sınırlarla ilgisi yok.
Ama kendisini anlayabiliyorum.
Çünkü Suudileri eleştirmeye dili varmıyor.
Suudi Arabistan, Sisi’ye arka çıkarken de onlara “Eyyy Suudiler” diyemiyordu, şimdi de diyemiyor. Suudilere laf söyletmiyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar