Erdoğan'ın öncelikli hedefi

HERKESİN tahmin ettiği şey gerçekleşti ve AKP ile CHP arasındaki koalisyon görüşmeleri bir sonuca ulaşamadı.Seçim gecesi yazdığım yazıdaki tahminim doğru çıktı, "Erdoğan seçimi...

HERKESİN tahmin ettiği şey gerçekleşti ve AKP ile CHP arasındaki koalisyon görüşmeleri bir sonuca ulaşamadı.
Seçim gecesi yazdığım yazıdaki tahminim doğru çıktı, "Erdoğan seçimi zorlamak ister" demiştim, oyun planının ilk aşamasını başarıyla tamamlamış bulunuyor.
Davutoğlu, dün MHP ile yeniden bir temas kurabileceğini söyledi ama onu da engelleyecek olan Erdoğan'dan başkası değildir.
Bundan sonraki hedefi, Anayasa gereği bir seçim hükümeti kurmak yerine, bir AKP azınlık hükümeti kurmak ve seçime öyle gitmektir.
Çünkü bir AKP azınlık hükümeti demek, devlet olanaklarının seçimde sınırsız kullanılması demek.
Bunu nasıl yapabilir:
Elinde böyle bir olanak var. Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı yeni bir hükümeti atayabilir ve Meclis'ten bir seçim kararı çıkartabilir.
Bu hükümetin güvenoyu alabilmesi için muhalefet partilerinden birinin oylamaya katılmaması ya da katılıp çekimser oy vermesi yeterlidir.
MHP'nin HDP alerjisi bu konuda işe yarayabilir diye hesaplıyordur.
O durumda seçim kararını TBMM alır ve bir "seçim hükümeti" kurulmasına gerek kalmaz.
Birçok araştırma, yenilenecek bir seçimde de tablonun çok fazla değişmeyeceğini ortaya koyuyor.
Bunun bir tek sonucu olacak: Muhtemelen bir seçimler dönemine giriyoruz ve bu dönem, halkın seçimlerden bıkıp yine AKP'ye tek başına iktidar olanağı vermesine kadar sürecek.
Çünkü Erdoğan'ın ne bir koalisyon hükümetine tahammülü olabilir, ne de AKP'nin iktidardan düşmesine.
Çünkü biliyor ki 17–25 Aralık bir Demokles'in kılıcı gibi sallanıyor, o dosyaların yeniden açılması mümkün ve o dosyalar açıldığı vakit, çok üzülebileceği sonuçlarla karşılaşabilir. Tek derdi şu anda bunu önlemek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar