Dur bakalım ne olacak?

SEÇİMİN ertesi günü siyasi partilerin tüm temsilcileri "milletin verdiği mesajı aldıklarını" söylemişlerdi. Onlar bunu söyleyince biz de şunu anlamıştık:Hükümet kurmak için bir...

SEÇİMİN ertesi günü siyasi partilerin tüm temsilcileri "milletin verdiği mesajı aldıklarını" söylemişlerdi.

Onlar bunu söyleyince biz de şunu anlamıştık:
Hükümet kurmak için bir uzlaşmaya açıklar, aralarında anlaşarak bir hükümet kurabilirler, böylece Türkiye de uzun yıllar süren bir gerilim ve çatışma dönemini geride bırakmış olur!
Şimdi aşağıda okuyacağınız sözleri, dün yayınlanan değişik haberlerden derledim, birlikte okuyalım.
Yenisi kurulana kadar görev yapan hükümetin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç:
"Biz bu işin neden böyle olduğunu anladık arkadaşlar. Artık bize düşen bunun gereğini yapmak. Erken seçim ne zaman olacaksa yine tek başımıza iktidar olmaktır. AK Parti'ye iktidar olmak yakışır. Koalisyon ortağı olmak değil."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:
"14 kuralımıza bakınca CHP-AKP koalisyonu olasılığını düşük görüyorum ben. Biz koalisyon görüşmelerinde 'Erdoğan faktörü'nün tümüyle devre dışı tutulmasını istiyoruz. MHP-AKP koalisyon ortaklığı olasılığını daha güçlü görüyorum."
Kemal Kılıçdaroğlu, Davutoğlu bir hükümet kurmakta başarılı olamaz ve görev kendisine verilirse ne yapacağını da şöyle açıklıyor:
"Cumhurbaşkanı, Sayın Baykal'ı Dışişleri Konutu'nda kabul etmişti mesela. Ben öyle bir durumda görevi almaya, benzer bir çağrı olursa tabii giderim. Saray'da değil, başka bir yerde yani."
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile konuşmasının içeriğini anlatan Celal Doğan:
"Erdoğan, 'Biz, CHP ile zor yaparız. MHP ile tabanımız daha yakın. Bu bir seçim hükümeti olur' dedi. Özü bu."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar