Dudaktan kalbe!

BU bayram günü siyasetten ve bitmek tükenmek bilmeyen sorunlarımızdan söz ederek canınızı sıkacak değilim. O işlere bayramdan sonra yine döneriz nasıl olsa.Aslına bakarsanız dönmeyi de hiç istemem ama ne...

BU bayram günü siyasetten ve bitmek tükenmek bilmeyen sorunlarımızdan söz ederek canınızı sıkacak değilim.

O işlere bayramdan sonra yine döneriz nasıl olsa.
Aslına bakarsanız dönmeyi de hiç istemem ama ne yaparsınız ki işim de bu.
Ali Rıza Demircan Hoca, devlet televizyonunun bir programında "Oral seksin aşırısı haramdır" deyince, dünya medyasının gündemine eğlenceli bir konu da girmiş oldu.
Dün baktım, bu haberin yayınlanmadığı bir mecra kalmamış gibi sanki.
Demek ki bundan sonra dünya gündemine girmek isteyen bir hoca varsa, yapması gereken belli: Ortaya böyle abuk bir konu atacak!
Ali Rıza Hoca'nın açtığı yoldan ilerleyerek sizlere American Anthropologist Journal'da yayımlanan bir araştırmadan söz edeyim.
Hepimiz birbirine âşık olan çiftlerin öpüştüklerini düşünürüz ama antropologların son araştırması birçok kültürde insanların, dudak dudağa öpüşme eylemine soğuk baktıklarını ortaya koyuyor.
Dünya çapında 168 kültürel ortamda yapılan araştırma gösteriyor ki dudak dudağa öpüşmek evrensel bir durum değil.
Kültürlerin sadece yüzde 46'sında insanlar bunu yapmaktan hoşlanıyorlar, hepsi bu kadar.
Mesela Avrupa'daki 10 kültürel çevrenin sadece yedisinde bu eylem gözlenebilmiş.
Kuzey Amerika'da 33'te 18, Latin Amerika'da 33'te 4 kültürde dudak dudağa öpüşme gözlenebiliyor.
Ama burada duralım: Ortadoğu'daki 10 kültürel çevrenin 10'unda da romantik dudak öpüşmesi geçerli ve kabul edilen bir şey.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.494 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar