Devlet vatandaşları lince çağırıyor

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlardan sonra vatandaşlara da talimat verdi. Bu muhtarlara "muhbirlik" talimatı vermişti, vatandaşlara "ayıklama" görevi veriyor.Şöyle diyor: "Halkımız kendi içindeki bölücü...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, muhtarlardan sonra vatandaşlara da talimat verdi.

Bu muhtarlara "muhbirlik" talimatı vermişti, vatandaşlara "ayıklama" görevi veriyor.
Şöyle diyor: "Halkımız kendi içindeki bölücü terör örgütü mensuplarını ayıklamak durumundadır."
Nasıl ayıklanacağı belli değil ama "Gerekirse güvenlik güçlerine haber verin" diye cümlesini tamamladığına göre, "gerekmeyen durumlarda" bizzat vatandaşların bu ayıklama işini yapmasını bekliyor olmalı.
Terör tehdidi altındaki bir ülkede, vatandaşların gördükleri, tanık oldukları şüpheli durumları güvenlik güçlerine bildirmeleri normal bir durumdur.
Ama Cumhurbaşkanı'nın önerdiği gibi "bizzat ayıklama işi" bunun çok ötesine geçiyor.
Bütün bunların üzerine AKP medyasının her gün birilerini "terörist" diye hedef göstermesini de ekleyelim.
Gün geçmiyor ki bir gazeteci, bir aydın, bir işadamı hedefe konulmasın!
Hatta bazen kendilerini tutamayıp uzun listeler bile yayınlıyorlar, insanları terörist kılığına soktukları fotomontajlarla.
Bunu yaparken ne düşünüyor olabilirler?
Ne düşündükleri çok açık: Birileri çıksın ve hoşlanmadıkları bu insanları "ayıklasın"!
Artık bir yerde sırtlarına bir bıçak mı saplanır, bir kurşuna mı hedef olurlar, yoksa kalabalıklar tarafından linç mi edilirler?
Hangisini tercih ettiklerini şu an için bilmiyoruz tabii.
Ve buna devleti yönetenler de bizzat çanak tutuyorlar, devlet reklamları ve havuz paralarıyla besledikleri bu medyaya "Durun kardeşim, ne yapıyorsunuz, aklınızı mı kaçırdınız" demiyorlar.
Çünkü için için onlar da bunu istiyorlar aslında.
Böylece insanların korkup susabileceklerini, önlerindeki ölü örneklere bakarak bir kenara çekileceklerini zannediyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.493 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar