Derdi hükümetin kurulması değil

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın, hükümet için bir görevlendirme yapmadan önce dört partinin genel başkanları ile ayrı ayrı görüşmeler yapma düşüncesini muhalefet partileri "soğuk"...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın, hükümet için bir görevlendirme yapmadan önce dört partinin genel başkanları ile ayrı ayrı görüşmeler yapma düşüncesini muhalefet partileri "soğuk" karşıladı.

Cumhurbaşkanı'nın kendisinin de zaten bu talebinin "sıcak karşılanması" gibi bir beklentisinin olmadığını düşünüyorum.
Çünkü normal olarak görevlendirmeyi yapar, görevlendirdiği kişi ki bu ilk etapta zaten Ahmet Davutoğlu'ndan başkası olamaz, o liderler ile görüşür, hükümeti kurmaya çalışırdı.
Bu çağrıyı yaptı, çünkü ilk derdi hükümetin kurulması değil.
Öncelikli hedefi olası bir erken seçimde propaganda sırasında kullanabilmek için "malzeme" temin etmek.
İleride bir erken seçim gündeme geldiğinde meydanlara çıkıp "Hepsini çağırdım, gelip konuşmadılar bile" diyebilmek için bunu yaptı.
Seçmenlerin kafasında muhalefet liderlerinin "geçimsiz olduğu" imajını şimdiden yaratmak istiyor ki bir hükümet kurulamamasının sorumluluğunu onların üzerine atabilsin.
Bir de şu var tabii: Kendisine biçtiği rolden vazgeçmeyeceğini de göstermek istiyor.
Ama unuttuğu bir şey var ki seçimden sonra ortaya çıktı, halk onun hayalindeki başkanlık sistemini, partili Cumhurbaşkanlığı modelini istemiyor.
Eskiden alıştığı gibi ülkeyi tek başına yönetmek istiyorsa yapacağı bir tek hareket var: Cumhurbaşkanlığı'ndan istifa edip partisinin başında yeniden seçime gitmek.
Kazanırsa yine başbakan olur, kazanamazsa muhalefet lideri.
Başbakanlığı döneminde kendisini eleştiren herkesi "hariçten gazel atan" olarak görüyor, "Elbiseni çıkar, siyasete gir" diyordu.
Şimdi aynı durum onun için de geçerli.
Üstündeki Cumhurbaşkanı elbisesinden sıkıldıysa, bir an
önce çıkarıp yeniden siyasete dönmeli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar