Demokrasiden vazgeçemeyiz

SON bir buçuk yılda 33 bombalı terör saldırısı ile karşılaştık. 363'ü sivil olmak üzere 446 vatandaşımız bu saldırılarda hayatlarını kaybetti. 2 binden fazla yaralı var ve onların ne...


SON bir buçuk yılda 33 bombalı terör saldırısı ile karşılaştık. 363'ü sivil olmak üzere 446 vatandaşımız bu saldırılarda hayatlarını kaybetti. 2 binden fazla yaralı var ve onların ne kadarının kalıcı bir zarar gördüğünü bile bilmiyoruz.

Buna güneydoğudaki operasyonlar sırasında şehit düşen asker ve polisler dahil değil. Güneydoğudaki kent savaşlarında hayatlarını kaybeden siviller de.

Bu 33 saldırının 33’ünde de yetkililerimiz aynı şeyi söylediler: Kanları yerde kalmayacak, meydanı bu alçaklara bırakmayacağız, bunun hesabını misliyle ödeyecekler, kimse Türkiye’nin gücünü test etmesin vs.

Her bir saldırının ardından, şüpheli örgüte yönelik operasyonların yapılması da ihmal edilmedi tabii.

IŞİD mi saldırdı? Yanıtı topçu atışlarıyla verildi, içerideki hücrelerine baskın yapıldı.

PKK mı saldırdı? İlk etapta Kandil bombalandı, arkasından HDP’ye yönelik tutuklamalar yapıldı.

Ama bunların hiçbirisi terörist saldırıların önlenebilmesine yetmedi.

Emniyet teşkilatına haksızlık etmeyelim: Kuşkunuz olmasın ki gerçekleşenlerin bir-iki misli de zamanında, doğru istihbaratla önlenebildi.

Ama gördüğünüz gibi yeterli olmuyor.

Gözü dönmüş bir katil grubu, bir yerlerden kaçacak bir yol bulup ortaya çıkıyor ve insanlarımızı katlediyor.

Peki ne yapacağız? Bu saldırıları “hayatın bir gerçeği” diye kabullenip öyle mi yaşayacağız?

Kalabalıklardan kaçarak, polis karakollarının, kışlaların önüne beton bloklar koyarak mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar