Davutoğlu, 'maiyette' Başbakanlığa razı oldu

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, pazar günü yaptığı açıklamada, hükümetin açıklanmasında bir gecikme olmadığını söyleyerek "Cumhurbaşkanımız yarın Ankara'ya teşrif edecekler ve o...

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, pazar günü yaptığı açıklamada, hükümetin açıklanmasında bir gecikme olmadığını söyleyerek "Cumhurbaşkanımız yarın Ankara'ya teşrif edecekler ve o zaman oturup konuşacağız" demişti.

Cumhurbaşkanı, pazartesi günü Ankara’ya döndü ve Başbakan ile değil, MİT Müsteşarı ve yeni TBMM Başkanı ile görüştü.

Yani Başbakan’ın sözünü deyim yerindeyse “ezdi” ve Başbakan’ı değil, Başbakan’a bağlı bir memur olan MİT Müsteşarı’nı kabul etti.
Elinde hükümet listesiyle, Cumhurbaşkanı’nın Ankara’ya dönmesini bekleyen bir Başbakan var ve Cumhurbaşkanı onunla değil, onun emrindeki MİT Müsteşarı ile görüşüyor!
Size de tuhaf gelmiyor mu?
Denebilir ki “MİT Müsteşarı’ndan önemli bilgiler alacaktı, onun için Başbakan’a randevu vermedi”.
O zaman şunu söylemek mümkün: MİT Müsteşarı, zaten Başbakan’a her şeyi rapor ediyor olmalı, çünkü ona bağlı. Cumhurbaşkanı, bunları neden Başbakan’dan dinlemedi de, doğrudan MİT Müsteşarı’nı çağırdı?
Başbakan’ın bilmemesi gereken bir şey mi konuştular yoksa?
Hükümetin kurulmasından daha önemli ne olabilirdi, merak ettim.
Başbakan’ın açıkladığı hükümet listesine bakınca, bu ertelemenin, AKP Kongresi öncesindeki “Binali Yıldırım’ın adaylığı için zemin yoklama” olayını hatırladım.
O gün de Başbakan’ın hazırladığı parti yöneticileri listesi bu çıkışla bastırılmış, 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar