Darbenin aydınlatılmasından niye çekiniyorlar?

15 Temmuz darbe girişiminin, devlet tarafındaki en önemli iki figüründen birisi Genelkurmay Başkanı ise diğeri MİT Müsteşarı. Binbaşı H.A.’nın MİT’e giderek darbe girişimini haber vermesiyle, darbe...


15 Temmuz darbe girişiminin, devlet tarafındaki en önemli iki figüründen birisi Genelkurmay Başkanı ise diğeri MİT Müsteşarı.

Binbaşı H.A.’nın MİT’e giderek darbe girişimini haber vermesiyle, darbe girişiminin başlaması arasında geçen saatlerde, bu ikilinin neden öyle davrandığı konusunun aydınlatılması, aslına bakarsanız bu kalkışmanın neden engellenemediğini de açıklığa kavuşturacak.

TBMM’de bunun için güya bir komisyon kuruldu, insanlar gelip o günle ilgili “hatıralarını” anlatıp gidiyorlar.

Meselenin özünü araştırma yönünde herhangi bir girişim yok çünkü iktidar partisi bunu engelliyor.

En son olarak Orgeneral Hulusi Akar ile Müsteşar Hakan Fidan’ın komisyona çağırılıp dinlenmeleri talebi, TBMM Komisyonu’nun AKP’li başkanlık divanı tarafından reddedildi.

AKP’li üyeler neden bu işin karanlıkta kalan yönlerinin aydınlatılmasını istemiyorlar?

Bu tavır, doğrusunu isterseniz ilginç ve kuşku uyandırıcı.

Cumhurbaşkanı’ndan, Başbakan’dan tutun da en sıradan yöneticiye kadar bütün AKP’liler her fırsatta darbe girişiminin nasıl bastırıldığını, kahramanlıkları filan anlatıyorlar.

Toplantılarda filan konu açıldığında gözyaşlarını tutamıyorlar.

Ama iş bu konunun en önemli iki tanığının bildiklerini anlatmasına gelince sırtlarını dönüyorlar.

O darbe girişimi zamanında engellenemediği için 246 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı, hayat boyu bu yaralar nedeniyle engelli kalacak insanlarımız var.

Onlara karşı hiç mi vicdan borcunuz yok?

Yoksa “milli irade” dediğiniz şey, sizin için sadece bir sözden mi ibaret?

Genelkurmay Başkanı’nın ve MİT Müsteşarı’nın gelip milletin temsilcileri önünde olayı anlatmalarından ve karanlıkta kalan soruların aydınlatılmasından neden çekiniyorsunuz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar