Darbe girişimini neden önleyemediler

FETULLAHÇI darbe girişimini araştırmak için TBMM’de kurulan komisyon, çalışmalarını ocak ayının başında tamamladı ama hâlâ raporunu yazabilmiş değil.Çünkü darbe...

FETULLAHÇI darbe girişimini araştırmak için TBMM’de kurulan komisyon, çalışmalarını ocak ayının başında tamamladı ama hâlâ raporunu yazabilmiş değil.
Çünkü darbe girişiminin iki kilit ismi kendilerine gönderilen yazılı sorulara yanıt vermeye tenezzül etmiyorlar.

Normal olarak Meclis’e gelip milletvekillerinin sorularını yanıtlamaları gerekirdi.

Ama AKP’li üyeler, bu iki bürokrata kıyamadılar, soruları yazılı gönderdiler ama onlar bunu bile yapmıyorlar.

Umut Erdem’in Hürriyet’teki haberine göre beylere ikinci çağrı yazısı gönderilecek ve on günlük bir süre tanınacakmış.

Yine yanıt vermezlerse de komisyonun taslak raporu, bu beylerin ifadeleri alınmadan yazılacakmış.

Kimler olduklarını biliyorsunuz, bu köşede daha önce de çok sormuştum.

Birisi Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, diğeri MİT Müsteşarı Hakan Fidan.

Bu ikilinin, 15 Temmuz öğlen saatlerinden itibaren bir darbe girişimi olacağı ihbarını aldıkları halde baş başa verdikleri ve darbeyi önleyecek adımları atmadıkları öne sürülüyor.

Bu iddiaya göre aldıkları istihbaratı doğru değerlendirmiş olsalardı, Genelkurmay Başkanı, bazı ek emirler ile darbe girişimini daha askerler kışladan çıkmadan bastırılabilirdi.

Bunu ben söylemiyorum.

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, TBMM komisyonundaki ifadesinde, “Genelkurmay Başkanı’nın başka emirler de vererek, girişimi en başından engelleyebileceğini” söylemişti.


Yani 15 Temmuz’da darbecilerin kurşunlarına kurban gidenler bugün aramızda olabilirlerdi. Sakat kalanlar, yaralananlar da olmayacaktı.

Onun için bu ikilinin ifadelerinin alınması gerekiyor.

Binbaşı H.A., MİT’e gelip MİT Müsteşarı’nın gece evinden “alınacağı” ihbarını yapmıştı.

Bu bir darbe işareti değil miydi? Akar ve Fidan, bu ihbarı ne zannetmişlerdi de gerekli tedbirleri vakit varken almamışlardı?

Neden Cumhurbaşkanı, darbe girişimini eniştesinden öğrenmek zorunda kalmıştı? Neden Başbakan’ın darbe girişimi başladıktan çok sonra haberi oldu?

Biri asker, diğeri sivil iki bürokrat, darbe girişimini neden önleyemediklerinin hesabını vermedikleri gibi, “Yüce Meclis’i” de önemsemiyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.493 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar