Cumhurbaşkanı’na kulak verin!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan bütün dünyayı uyardı ve şöyle konuştu: “Suriye ateşine odun taşıyan herkes çok yakında kendini aynı ateşin içinde bulmaktan kurtulamayacaktır. Bu samimiyetle...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan bütün dünyayı uyardı ve şöyle konuştu:

“Suriye ateşine odun taşıyan herkes çok yakında kendini aynı ateşin içinde bulmaktan kurtulamayacaktır. Bu samimiyetle ifade edilmiş, dostça bir ikazdır.”
Ben de bir şey ekleyeyim: Bu sözler, Cumhurbaşkanı’nın “samimi ve dostça ikazı” olmakla birlikte aynı zamanda bir “uzman görüşü” de sayılmalıdır.
Çünkü “Suriye ateşine odun taşımanın” neye mal olabileceğini en iyi bilebilecek durumda olan biziz.
Bakın şu anda 2.5 milyon Suriyeli göçmen, topraklarımızda yaşıyor.
Güney sınırımızdaki küçük kentlerde Suriyeli göçmen sayısı, orada yaşayan Türk vatandaşlarının sayısını geçti.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suriyeli mülteciler için bugüne kadar 7.6 milyar dolar harcadığımızı açıkladı. Daha da harcamaya devam edeceğiz.
Bunca para harcadığımız insanları mutlu edebilmiş olsak neyse, öyle bir şey de yok.
İnsanlar perişan, çocuklarının geleceği karardı, bir daha geri dönebilecekleri bir ülke de daha uzun süre olmayacak.
İnsani sorumluluklarımızı yerine getirirken para hesabı yapmak ayıptır, ama unutmayın ki bu ülke kaynakları son derece kıt bir ülke. Emeklilerine bile doğru dürüst bir hayat sürebilecekleri maaşı veremiyor.
Terör belası ayrı mesele. Suriye’nin devlet otoritesi kaybolmuş mümbit topraklarında yetişen terör örgütlerinin de hedefiyiz.
Yüzlerce insanımızı bu terör saldırılarında kaybettik. Sayılarını bilemediğimiz gencimiz, bu terör örgütünün insan kaynağı oldu.
Hatayı en başında Suriye ateşine odun taşıyarak yaptık çünkü.
Bir ülkenin en çok çekinmesi gereken şeyin, bir sınır komşusunda çıkacak içsavaş olduğunu düşünemedik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar