Cumhurbaşkanı ne yapacağını bilmiyor

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, vergilerimizi hiç tanışmadığı bir insanın cenazesine katılmak için harcamak üzere Amerika'ya doğru yola çıkarken, Almanya'daki Ermeni soykırımı yasası ile ilgili...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, vergilerimizi hiç tanışmadığı bir insanın cenazesine katılmak için harcamak üzere Amerika'ya doğru yola çıkarken, Almanya'daki Ermeni soykırımı yasası ile ilgili olarak şunu söyledi:

“Eğer, bu yanlış adımdan Almanya dönmeyecek olursa tabii ki bizlerin de buna göre durum değerlendirmesi, atmamız gereken adımlar da farklı olacaktır. Yani bundan sonraki süreç bugüne kadar olduğu gibi olmayacaktır. 3 milyon, 3.5 milyon şu anda Türk’ün olduğu Almanya’da bir süreç var. Bundan sonra tabii ki bu çok daha dikkatli, çok daha kontrollü bir şekilde yürüyecektir.”

Bu sözleri aynen aktardım. Cümlelerin yapısını, kelimelerin yerini filan değiştirmedim, ekleme çıkarma yapmadım.

Sadece bu cümlelerin Türkçesine bakarak bile Cumhurbaşkanı’nın aslında Almanya’ya karşı yapacak hiçbir şeyinin olmadığını görebilirsiniz.

Bunlar ne yapacağını bilen, kararlı bir insanın değil, ikircikli, kararsız, ne yapacağını bilmeyen bir insanın kuracağı türden cümleler.

Başı sonu belli olmayan,neden bahsettiği belli olmayan laflar bunlar.

Şu cümleye bakın: “3 milyon, 3.5 milyon şu anda Türk’ün olduğu Almanya’da bir süreç var. Bundan sonra tabii ki bu çok daha dikkatli, çok daha kontrollü bir şekilde yürüyecektir.”

Ne olmuş 3-3.5 milyon Türk’e? Almanya’da nasıl bir süreç var ki bundan sonrasında çok daha dikkatli ve kontrollü olarak yürüyecek?
O da biliyor ki aslında yapabilecekleri son derece sınırlı.

Büyükelçi geri çekildi, bir süre sonra geri gidecek, Alman şirketlerine ihale boykotu zaten işe yaramıyor.

Onun için milletin dinlerken “Vay be” diyeceği “süreç, kontrol, dikkat” gibi kelimeleri de serpiştirerek anlaşılmaz cümleler kuruyor ki sıradan vatandaş bu sözlerde bir keramet var zannetsin!

Öte yandan haksız da sayılmaz: Sözlerinde, bir keramet olduğuna inanan o kadar çok insan bulabiliyor ki!

21. YÜZYILDA HAÇLI ÖCÜSÜ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar