Cumhurbaşkanı bu haberi nasıl vermişti?

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de düzenlediği seçim mitinginde şöyle dedi: "Mısır'da milletin oyları ile işbaşına gelen Mursi ve arkadaşları için idam kararı aldılar. Türkiye'de bu...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de düzenlediği seçim mitinginde şöyle dedi:

"Mısır'da milletin oyları ile işbaşına gelen Mursi ve arkadaşları için idam kararı aldılar. Türkiye'de bu haberi Doğan Medya Grubu nasıl verdi? Yüzde 52 ile idam."
Oysa Cumhurbaşkanı Erdo-ğan, iki gün önce Sultangazi'deki açılış törenleri görüntüsü altında seçim çalışması yaparken Mursi'nin idama mahkûm edilmesiyle ilgili haberi miting alanındakilere şöyle vermişti:
"Mısır'da halkının yüzde 52 oyuyla cumhurbaşkanı seçilen Mursi ile ilgili maalesef idam kararı vermişler. Mısır eski Mısır'a dönüyor."
Şimdi bunu nasıl yorumlamalıyız?
Tutarsızlık diyebilir miyiz? Kuşkusuz ki evet, böyle söyleyebiliriz.
Ama bu tutarsızlığın da bir açıklaması olması gerekir.
Cumhurbaşkanı ile kanunlar önünde eşit değiliz. O herkese istediğini söyleyebilir, biz sıradan vatandaşlar ise ona bir söz söylemeden önce üç-dört kez düşünmek zorundayız.
Ben en iyisi "Ayıp oluyor" demek ile yetineyim, tatil dönüşü Sulh Ceza Hâkimi'nin karşısına çıkmak istemiyorum çünkü.

Mursi'nin idamından beslenmek

MISIR'da seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi, mahkemeden çok bir tiyatroyu andıran yargılamadan sonra idama mahkûm edildi.
Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere Başbakan ve iktidar partisi bu karar nedeniyle bir iç politika malzemesi elde etme telaşı içindeler.
Yok kefenlerini giymişler de bu yola çıkmışlar, yok zaten korkmazlarmış, yok göğüslerini siper ederlermiş falan filan!
İyi de kardeşim, bugün Türkiye'de bir darbe tehlikesi mi var?
Birileri darbe yapacak da sizleri idam sehpasına yollamanın mı hazırlığı içindeler?
Hayır, böyle bir ihtimal yok.
Yolsuzlukları örtmek için uydurduğunuz "Paralelciler darbe yapacaktı" palavrası dışında, ne böyle bir olasılıktan söz eden var, ne de böyle bir darbeyi yapacak güç.
Darbe olacaksa bunu kimin yapacağı belli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar