Buna espri değil ‘hiciv’ denilir

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Çin'de Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ile görüşmesinde "MİT Müsteşarımız da burada" deyince, Putin gazetelerin yorumuna göre espri yapmış: “İstihbarat şefi...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Çin'de Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin ile görüşmesinde "MİT Müsteşarımız da burada" deyince, Putin gazetelerin yorumuna göre espri yapmış:

“İstihbarat şefi burada olduğuna göre konuşacak bir şeyimiz kalmıyor. O size zaten her şeyi anlatmıştır.”

Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyet bu espriye güldü mü bilmiyorum ama Hakan Fidan’ın yüzü kızarmış olmalı.

Ve bence Putin espri yapmamış, buna espri değil olsa olsa “dokundurma” diyebiliriz.

Latife dediğin şey, latif olmalı. Bu daha çok hicve benziyor.

Çünkü Cumhurbaşkanı’na her şeyi anlatması gereken Fidan, ne yazık ki hiçbir şeyi anlatabilmiş değil, anlatmayı başardıkları da yanlış çıktı!
Bugünden geri doğru gidecek olursak, bir ülkenin başına gelebilecek en büyük felaketlerden birini zamanında öğrenip Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a anlatmayı başaramadı. Bu yüzden büyük bir darbe tehlikesi atlattık.

Düşünün ki darbeci subaylardan biri savcılık ifadesinde, darbe hazırlığının geçtiğimiz mayıs ayından beri konuşulduğunu söyledi!

Mayıs ayından beri konuşulan bir şeyin 15 Temmuz’a kadar MİT’in kulağına gidememiş olmasını neyle açıklayacağız?

Yurtdışında eğitim görüp yurda geri dönen şeriatçı teröristleri de zamanında istihbar edemediği için, şehirlerimizde patlayan bombalarla yüzlerce kişi öldü, yüzlercesi yaralandı, turizm ve ekonomi bu nedenle büyük bir darbe aldı.

Suriye meselesi ayrı bir fiyasko!

MİT, Esad rejiminin bu kadar dayanabileceğini öngörebilmesini sağlayacak sağlam istihbarat kaynaklarına sahip olabilseydi, bugün askerlerimizin Suriye içinde operasyon yapmalarına gerek de kalmazdı.

Putin’in bu hicvi, Cumhurbaşkanı’nın da kalbinde bir yara açmış olmalı.

Ama ne yapsın, dere geçiliyor, ata bir süre daha tahammül edecek.

SUÇ VE CEZA KİŞİSELDİR

- DARBENİN planlayıcılarından, Fetullahçı çetenin hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz, bir türlü yakalanamıyor.

Ama Öksüz’ün kayınvalidesi Hatice Yıldırım tutuklandı.

Gazetelerde fotoğrafını görmüşsünüzdür, yaşlı bir kadıncağız, polis onu tekerlekli iskemleyle götürüyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.243 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.165 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 512 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar