Bu uzlaşmadan demokrasi çıkmaz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım'ın, başkanlık sistemi getirecek Anayasa değişikliği ile ilgili görüşlerini "müspet ve makul" buldu. Bunun sonunun nereye varacağını...


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım'ın, başkanlık sistemi getirecek Anayasa değişikliği ile ilgili görüşlerini "müspet ve makul" buldu.

Bunun sonunun nereye varacağını şimdiden söyleyebiliriz:

Önümüzdeki aylar içinde bir referandum yapılacak ve Türkiye, deyim yerindeyse “paldır küldür” bir sistem değişikliğine gidecek.

AKP’nin bunu neden istediğini biliyoruz: Çünkü Recep Tayyip Erdoğan öyle olmasını istiyor.

Reis’in sözünün üzerine söz söylenemeyeceği için de o parti içindeki aklı başında hukukçular bile (gerçi sayılarının bir hayli azaldığını da söyleyebiliriz) “Durun arkadaşlar, sistemi de değiştirecek bir Anayasa değişikliği böyle olmaz” diyemiyorlar.

Peki MHP Genel Başkanı bunu neden istiyor?

Onu da kendi sözlerinden öğreniyoruz: “Şu anda fiili açmaz ve kriz hali Türkiye’nin önünü tıkamış, ufkunu kapatmış, devlet ve toplum hayatının ömrünü karartmıştır. Bilhassa 15 Temmuz’dan sonra siyasi dinamikler farklılaştığı gibi karmaşıklaşmış, ülkemiz öngörülebilir olmaktan çıkmıştır.”

Bahçeli ilginç bir politikacı.

“Türkiye’yi öngörülebilir olmaktan çıkaran fiili açmaz ve kriz hali” diye tanımladığı şeyi düzeltmek için uğraşmak yerine, buna neden olan talebi karşılamaya hazır.

İyi de bu millet size, Recep Tayyip Erdoğan’ın neden olduğu siyasi kriz ve fiili durumlar ile mücadele edin diye mi oy verdi, yoksa onun yarattığı fiili durumlara meşruiyet kazandırın diye mi?

Belli ki Bahçeli, MHP’ye oy verenlerin böyle istediğini düşünüyor, ona göre davranıyor.

Bu nedenle onu eleştirebilir miyiz? Hayır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar