Bu ‘suç örgütü’ değil de nedir?

SUÇ işlemek için örgüt kurmak diye bir suç var, bunu artık Türkiye'de duymayan kalmamış olmalı. Çünkü üç kişi bir araya gelip aynı şarkıyı söylese bile bazen savcılar bunu...

SUÇ işlemek için örgüt kurmak diye bir suç var, bunu artık Türkiye'de duymayan kalmamış olmalı.

Çünkü üç kişi bir araya gelip aynı şarkıyı söylese bile bazen savcılar bunu "örgütlü suç" kapsamına rahatlıkla sokabiliyorlar, mahkemeler de cezayı yapıştırıveriyor.
Ama İstanbul'da iki Sulh Ceza Hâkimi, Ahmet Hakan'ı darp etmek ve susturmak için bir araya gelen şahısların "suç örgütü" olmadığını düşünüyor.
Bu şahıslar, eski polis memuru Yaşar Kemal Gezer tarafından bir araya getirilmiş ve Ahmet Hakan'a "dersini vermek" amacıyla bir plan yapmışlar. Söz konusu eski polis memuru, bu emrin "reisten" geldiğini ve bunun için para alacaklarını da söylemiş. Sanıkların ifadelerine göre 100 bin lira!
Demek ki bu örgütün bir de finansörü var.
Örgütteki bir diğer eski polis, eylem talimatını vermiş. Şüphelilerden birisine de başka isimler adına üç telefon hattı temin etme ve saldırının gerçekleştiği yerde keşif yapma görevi de verilmiş.
Demek ki yukarıdan aşağıya bir hiyerarşik yapı var, çete üyeleri arasında işbölümü var, emirler yukarıdan veriliyor, aşağıdakiler uyguluyor.
Bu kişiler aralarında defalarca toplanmışlar, plan yapmışlar, işleyecekleri suç için keşif yapmışlar.
Demek ki bir kereliğine tesadüfen bir araya da gelmemişler. Toplantılar yapmışlar, yukarıdan emirler almışlar, kendilerine para ve başlarına bir şey gelmeyeceğine ilişkin güvence verilmiş.
Nitekim bu süreç içinde gördük ki başlarına bir şey gelmeme güvencesini verenler sözlerinin de eriymiş! Adamlar aranırlarken Fatih Asayiş Bürosu'na gitmişler ama polisler onları gözaltına almak istememiş. Çetenin şefi "Gidin şimdi alırlar" deyince de bir daha denemişler, bu kez gözaltına alınmışlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar