Bu satış şeffaf olmalıydı

MEHMET Emin Karamehmet'in Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na olan borçlarını ödemek için yönetimine el konulan Digitürk, Katarlı bir gruba satıldı. TMSF, Karamehmet'in borçlarını tahsil etmek amacıyla grubun...

MEHMET Emin Karamehmet'in Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na olan borçlarını ödemek için yönetimine el konulan Digitürk, Katarlı bir gruba satıldı.

TMSF, Karamehmet'in borçlarını tahsil etmek amacıyla grubun birçok mal varlığına el koyarak satmıştı.
TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, satış fiyatının ne olduğu ile ilgili soruları "Şu anda açıklayamam" diye yanıtlıyor.
Oysa Karamehmet'in mal varlıklarının daha önceki satışlarında böyle bir şey ile karşılaşmamıştık.
Akşam gazetesinin, Show TV'nin, BMC'nin satışlarında fiyatı da biliyorduk, bu satışların Karamehmet'in borcundan ne şekilde düşüldüğünü de.
Bu tür satışların şeffaf şekilde gerçekleştirilmesi gerekiyor, çünkü söz konusu olan bir kamu alacağının tahsili işidir.
Satış süreci ve satış fiyatı açık olmalıdır ki vatandaşlar da kamunun ve mal sahibinin çıkarlarının korunup korunmadığını öğrenebilsinler.
Digitürk'ün Türkiye'de de çok sayıda taliplisi vardı.
Neden onların değil de bir yabancı grubun tercih edildiğini anlamamızı kolaylaştıracak şey, Katarlıların daha yüksek fiyat vermiş olmasıdır.
TMSF bu açıklamayı vakit geçirmeden yapmalıdır ki dedikodularla kimsenin başı ağrımasın.

Tablo neden değişsin?

İŞSİZLİK rakamları açıklandı ve nisan ayı itibariyle geçen yıla göre işsiz sayısına 242 bin kişi daha eklendi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 512 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar