Bu otomobil servise gider mi?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bir iftara katıldı ve seçim sonuçları ile ilgili bir değerlendirme yaptı, şöyle konuştu: "Bize seçmen dedi ki, 'Sizin arabanın çekişinde...

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bir iftara katıldı ve seçim sonuçları ile ilgili bir değerlendirme yaptı, şöyle konuştu:

"Bize seçmen dedi ki, 'Sizin arabanın çekişinde düşme var. Şöyle buji, platin ayarını filan bir yaptırın. Belki vantilatör kayışı gevşemiş olabilir. Karbüratörü de bir temizleyin. Araba sağa sola da çekiyor. Bir rot balans ayarı da yaptırın' dedi. 'Sizin egzozdan birtakım çatlak sesler geliyor. Bir egzozu da tamir ettirin."
Şahin'in, seçim sonuçları için kullandığı benzetme herkesin anlayacağı kadar açık.
Sözlerini "Biz bu mesajları aldık" diye tamamladığına göre ikinci aşama arabayı bakıma almak olmalı.
AKP için kritik soru da bu zaten: Bu otomobili servise kim götürecek?
Normal olarak bunu yapacak olanlar partinin üyelerinden başlayarak, her düzeydeki kurulları olur. Ama AKP'nin parti içi demokrasi bakımından diğer partilerimizden bir farkının olmadığını, hatta ilçe–il kongrelerindeki aday olacak kişilerin bile merkezden belirlendiğini, bu talimata karşı çıkanların o kongreyi kazansalar bile koltuklarında oturamadıklarını da biliyoruz.
Çünkü partiyi esasen bir kişi yönetiyor ve o kişinin hırsları, endişeleri, olayları algılayış biçimi partinin politikası haline geliyor.
Şahin de tecrübeli bir politikacı, söylediği bu sözlerin nereye gideceğini biliyor olmalı.
Yani aslında o sözlerin muhatabı iftar yemeğine katılanlar değil, şu anda Anayasa gereği tarafsız ve partisiz olması gerekirken elini partinin üzerinden çekmeyen Cumhurbaşkanı'ndan başkası değil.
İşin zorluğu da burada!
AKP kişilerden bağımız olarak bir siyasi parti olmayı başarabilecek mi, başaramayacak mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.493 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar