Bu ortamda referandum mu?

REINA’da masum insanları gözünü kırpmadan öldüren terörist Kırgızistan’dan 20 Kasım’da İstanbul’dan Türkiye’ye girmiş.Türkiye’ye daha önce de 2014 ve 2015 tarihlerinde girdiği...

REINA’da masum insanları gözünü kırpmadan öldüren terörist Kırgızistan’dan 20 Kasım’da İstanbul’dan Türkiye’ye girmiş.
Türkiye’ye daha önce de 2014 ve 2015 tarihlerinde girdiği tespit edilmiş bulunuyor.

Gazetelerdeki haberlere göre, teröristin daha önceki gelişlerinde, yasadışı yollardan Suriye’ye geçip silah ve bomba eğitimi aldığı, çatışmalara katıldığı değerlendiriliyormuş.

Bir teröristin, hele bu tür eylemleri planlayan bir teröristin tam olarak ne zamanve nerede harekete geçeceğini istihbar etmek kolay bir iş değil.

Onun için Emniyet ve MİT istihbaratını bu konuda suçlamak da çok hakkaniyetli bir tutum olmaz.

Üstelik biliyoruz ki güvenlik güçleri, birçok hücreyi ve teröristi harekete geçmeden yakalamayı da başardı.

Ancak bu olayda ortaya çıkıyor ki iki kez Türkiye’ye girmiş, oradan yasadışı yollarla Suriye’ye geçip, çatışmalara katılıp, yeniden Türkiye üzerinden memleketine dönmüş bir terörist var.

İşte tam bu noktada bir istihbarat zafiyetinden söz etmek mümkün. Bu gidiş gelişler sırasında nasıl oldu da fark edilemedi?

Tabii Suriye sınırımızın bir eleğe dönüşmüş olmasından da söz etmeliyiz.

Belli oldu ki terörist, Türkiye’de çok da dar olmayan bir çevreye sahip. Ev tutabiliyor, ülke içinde rahatça dolaşabiliyor, yardım alabiliyor. İstediği gibi Suriye’ye gidip gelebiliyor.

Demek ki böyle bir çevrenin varlığı istihbar edilememiş. Yurtdışından gelen yabancı teröristleri sınırdan geçirebilen örgüt de.

Evet, çok yönlü bir saldırı altındayız.

Bir yandan PKK, diğer yandan FETÖ, üstüne IŞİD. Böyle bir saldırı karşısında istihbarat ve Emniyet yetkililerinin işlerinin de ne kadar zor olduğunu teslim etmek gerek.

Böyle bir ortamda, bir de ülkenin yönetim sistemini altüst edecek Anayasa değişikliğine uğraşmak, böyle bir ortamda referandum yapmaya kalkışmak ne kadar doğru?


HUKUK DEVLETİ OLABİLMENİN ÖNEMİ
İSRAİL Başbakanı Netanyahu, hakkındaki bir yolsuzluk suçlaması nedeniyle polise 3 saat ifade verdi.

Başsavcının görevlendirdiği polisler, ifadeyi başbakanlık konutunda aldılar.

İddia Netanyahu ve aile üyelerinin yerli ve yabancı işadamlarından hediye kabul etmiş olmaları.

Daha önce ifadesi alınan bir Amerikalı işadamı, Netanyahu’ya bir takım elbise hediye ettiğini, oğlunun da yurtdışı gezisinin masraflarını karşıladığını kabul etmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar