Bu haberi gördünüz mü?

GAZETE yöneticisi olduğum yıllarda yönettiğim gazetelerin birinci sayfasına mutlaka bir tane "tatlım" haberi koyardım. Hayır, o gün öğlen yemeğinde yenilecek bir tatlıdan, trileçeden filan söz etmiyorum.Sabah...

GAZETE yöneticisi olduğum yıllarda yönettiğim gazetelerin birinci sayfasına mutlaka bir tane "tatlım" haberi koyardım.

Hayır, o gün öğlen yemeğinde yenilecek bir tatlıdan, trileçeden filan söz etmiyorum.
Sabah kahvaltıda gazete okuyan çiftlerden birinin diğerine "Tatlım, bu haberi gördün mü" diye sorma ihtiyacı duyacağı cinsten bir haber türü bu.
Yaşanmış ama gerçeküstü gibi görünen olayların aktarıldığı haberleri böyle tanımlıyorum.
İşte böyle bir "tatlım" haberi geçenlerde Hürriyet'in iç sayfalarında yayınlandı.
Bir erkek ile bir kadın, Ümraniye'deki bir apartmana girmiş ve kapı önlerine çıkarılan ayakkabılardan sekiz çift çalmış.
Apartman sakinleri durumu fark edince hırsızlar ayakkabıları bir minibüse kilitleyip kaçmış.
Bir süre sonra bir üçüncü kişi, Bilal Çakıcı, minibüsü almaya gelince mahalleli tarafından yakalanıp polise teslim edilmiş.
Kaçan iki kişinin dosyası ayrıldıktan sonra mahkeme Bilal Çakıcı için "hırsızlık" suçundan 48 yıla kadar dava açmış, hâkim de hırsızı 39 yıl hapse mahkûm etmiş.
Bu haberi okuyunca gülmeme engel olamadım.
Birincisi memleketin hırsızları belli ki giderek tuhaflaşıyorlar. Kullanılmış ayakkabı çalıp satacaksın da kaç para kazanacaksın?
Böyle bir para için böyle bir risk göze alınabilir mi?
İkincisi Türk adaleti!
Kullanılmış sekiz çift ayakkabı çalmaya ortak oldu diye bir adamı 39 yıl hapse mahkûm ediyor!
Oysa o adam alkollü olarak kullandığı araç ile birisine çarpıp öldürseydi, üç–dört sene yatıp çıkardı. Hatta tutuksuz yargılanırdı.
Mesela geçen gün Bağdat Caddesi'nde aşırı sürat ile makaslar atarken kaldırıma çıkıp üç gence çarpan ve birinin ölümüne neden olan sürücü, ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakıldı.
Çünkü savcı da hâkim de biliyor ki bu trafik canavarına verilecek ceza tutuklu yargılanmasını gerektirmiyor.
Ya da yine ayakkabı örneğinden yola çıkalım:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar