Boşuna seviniyorsunuz

BİRLEŞİK Krallık seçmenlerinin çoğunluğunun AB'den ayrılma kararı vermesi, bizim İslamcılarda da tatlı bir sevinç yaratmışa benziyor. Bu tatlı sevincin nedeni, “Türkiye AB’ye ancak 3000...

BİRLEŞİK Krallık seçmenlerinin çoğunluğunun AB'den ayrılma kararı vermesi, bizim İslamcılarda da tatlı bir sevinç yaratmışa benziyor.


Bu tatlı sevincin nedeni, “Türkiye AB’ye ancak 3000 yılında girebilir” diyen Cameron’un yenilgiye uğraması değil.

Seviniyorlar çünkü “AB çıpasından” artık daha rahat kurtulabilmelerine uygun bir zeminin yeşermekte olduğunu görüyorlar.

Başından beri bu konuda samimi değillerdi.

Geçmişte “gâvur kulübü” diye niteledikleri AB’yi, iktidara gelir gelmez bağırlarına basmalarının nedeni, o günün şartlarının bunu gerektiriyor olmasıydı.
AB üyelik hedefi ve demokratikleşme meselesi, iktidar alanlarını genişletmek, Türkiye’nin geleneksel güç odaklarını kenara itebilmek için bir araçtı.
Ve onu başardıkları günden beri de zaten ağızlarını her açışlarında AB’ye veryansın etmekten de geri kalmadılar.

Zaten tek adama dayalı İslamcı bir rejim kurma peşindeyken AB’ye girmek gibi bir hedefleri olabilir miydi?

Onun için şimdi tatlı bir sevinç içindeler, AB’ye üyelikle sıkıştırılamayacaklarının rahatlığını yaşıyorlar.

Onlara bir kötü haberim var: Evet, AB projesi belki iflas etti, belki dağılmanın ve bitmenin eşiğinde olabilir ama “temel değerleri” AB yıkılsa da yıkılmasa da ayakta kalacak.

İnsan haklarına saygı, demokrasi, düşünce özgürlüğü temel Avrupa değerleri olarak yaşayacak ve bunlar da sizin kurmak istediğiniz İslam soslu otoriter rejim ile çatışmaya devam edecek.

O çatışmadan bugün bir galibiyetle çıkabilir, medeni değerleri savunanları ezebilirsiniz belki ama uzun vadede kaybeden olmaya mahkûmsunuz.

Tarihin akışını geri çevirebilmek mümkün değildir.

‘KADIN’ DEMEYE UTANAN KADINLAR

İSTANBUL’daki LGBTİ Onur Yürüyüşü’ne karşı çıkan bazı kadın dernekleri havuz gazetelerine ilan verdi.

Onlara göre yürüyüş provokasyonmuş!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar