Bir toplumsal delilik hali

BU sezonun başında Galatasaray'dan Trabzonspor'a "kiralık" olarak giden futbolcu Salih Dursun, pazar akşamki maçtan sonra şöyle konuştu: "En korktuğum şey Galatasaray maçında hata yapmak ve insanların tepkisini...

BU sezonun başında Galatasaray'dan Trabzonspor'a "kiralık" olarak giden futbolcu Salih Dursun, pazar akşamki maçtan sonra şöyle konuştu:

"En korktuğum şey Galatasaray maçında hata yapmak ve insanların tepkisini çekmekti."
23 yaşındaki bir oyuncuyu bu açıklamayı yapmak zorunda bırakan, yaşadığımız toplumsal iklimden başka bir şey değildir.
Bir futbolcunun, oynanmakta olan bir maçta hata yapmasından daha doğal ne olabilir?
Neresinden baksanız 10 kilometreye yakın koşuyor, patlamalı güç sarf etmesi gereken bir oyun oynuyor, elbette hata yapabilir. Nitekim bu nedenle de futbol, "hatalar oyunu" diye de tanımlanıyor.
Üstelik yapacağı hata bireysel bir hata da olmayabilir, bir takım oyunu oynuyor, takımın yerleşmesindeki bir hata, onun pozisyonunu kaybetmesine ve hata yapmasına da yol açabilir.
Ama korkuyor! Özellikle de bu maçta hata yapmaya korktu, çünkü bir ciddi hata yapmış olsaydı, yanmıştı.
Sosyal medyada, önüne gelene saldırmayı alışkanlık haline getirenlerden başlayarak toplumsal bir lince kurban edilmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar