Bir suç duyurusu da benden olsun

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı'na, 1– Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultangazi'deki açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mısır'da Mursi'nin idama mahkûm edilmesi haberini...

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı'na,

1– Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultangazi'deki açılış töreninde yaptığı konuşmada, Mısır'da Mursi'nin idama mahkûm edilmesi haberini şöyle duyurmuştu:
"Mısır'da halkının yüzde 52 oyuyla cumhurbaşkanı seçilen Mursi ile ilgili maalesef idam kararı vermişler."
2– Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Mursi'nin idama mahkûm edilmesiyle yüzde 52 oy aldığı bilgisinin birlikte verilmesi ile TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52 oy alarak seçilmesi arasında bir ilişki kurdu.
3– İstanbul Barosu avukatlarından Rahmi Kurt da bir suç duyurusunda bulunurken bu iki bilginin bir arada verilmesini, Başbakan Ahmet Davutoğlu gibi yorumladı.
Anayasa gereği sorumsuz olan Cumhurbaşkanı'nın bir haberi istediği gibi verebileceği malumunuzdur.
Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile Avukat Rahmi Kurt, Cumhurbaşkanı'nın Mursi'nin idam kararını yüzde 52 oy aldığı bilgisiyle birlikte paylaşmakla "darbe çağrısı, darbe tehdidi, aba altından sopa göstermek" gibi suçlar işlediğini iddia ettiler.
Böylece aslında Cumhurbaşkanı'nın ima etmek istemediği bir durumu, Cumhurbaşkanı'nın sözlerine mal ederek, Cumhurbaşkanı'nın toplum içindeki itibarını sarsmayı hedefliyorlar.
Cumhurbaşkanımıza demek istiyorlar ki "Sen de yüzde 52 oy aldın, aldığın oya güvenme, ayağını denk al".
Talep: Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Avukat Rahmi Kurt'un, devletin milleti ve bütünlüğünü temsil eden, seçilmiş Cumhurbaşkanı'na darbeci iması yaparak hakaret ettikleri açıktır.
Bu şahısların, Türk Ceza Kanunu'nun Cumhurbaşkanı'nın maddi ve manevi kişiliğine hakareti düzenleyen hükümlerince cezalandırılmaları talebiyle soruşturulmaları için bilgilerinize arz ederim. 22.05.2015
İmza: Mehmet Y. Yılmaz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar