Bir 'ceberut devlet' uygulaması

KADIKÖY Yoğurtçu Parkı’nda belediyeye ait hafriyat kamyonunun çarptığı Şule İdil Dere’nin ölümünün üzerinden tam bir yıl geçti.Dere, parkta yürüdüğü sırada...

KADIKÖY Yoğurtçu Parkı’nda belediyeye ait hafriyat kamyonunun çarptığı Şule İdil Dere’nin ölümünün üzerinden tam bir yıl geçti.
Dere, parkta yürüdüğü sırada yaya-bisiklet yolunda hafriyat kamyonu tarafından ezilmişti.

Kamyon sürücüsünün, daha cenaze toprağa verilmeden salıverildiğini de hatırlayalım.

Savcılık bununla ilgili bir soruşturma başlatmıştı.

Olayda kusuru ya da ihmali olduğunu düşündüğü 7 kişiden memur olanlar hakkında, İstanbul Valiliği’nden soruşturma izni talep edilmişti.

Savcının soruşturma izni talebine aradan geçen üç aydan fazla süredir bir yanıt verilmiş değil.

Bu arada hakkında soruşturma izni istenilen memurlardan birinin belediyede terfi ettirildiği ve teftiş kurulunda önemli bir göreve atandığı da iddia edilmiş ancak bununla ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştı.

Savcılığın soruşturmasını engellerle karşılaşmadan yapabilmesi, kamu görevlilerinin ihmal ya da kusurları nedeniyle sebep oldukları ölüm ya da yaralanmaların cezasız kalmaması için gerekli.

Sadece bunun için değil, bundan sonra da benzer görevlere getirilen kamu görevlilerinin işlerini düzgün yapmak için gayret sarf etmelerini sağlamak açısından da önemli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar