Binbaşı O.K?

FETULLAHÇI çetenin 15 Temmuz’daki darbe girişiminin bastırılmasında en önemli rollerden birini oynayan kişi, MİT’e gelerek Müsteşar Hakan Fidan’ın gece yarısı bir grup asker tarafından...

FETULLAHÇI çetenin 15 Temmuz’daki darbe girişiminin bastırılmasında en önemli rollerden birini oynayan kişi, MİT’e gelerek Müsteşar Hakan Fidan’ın gece yarısı bir grup asker tarafından kaçırılacağını haber veren Kara Havacılık’ta görevli bir binbaşıydı.

Darbeden hemen sonra Hande Fırat’ın kitabından binbaşının adının H.A. olduğunu öğrenmiştik.

Hatırlarsınız belki, bir okuyucumun uyarısı üzerine bu köşede H.A.’nın “hayalet adam” kelimelerinin kısaltılmışı olduğunu, istihbarat kuruluşlarının bu tür kişileri böyle tanımladığını yazmıştım.

Cumhuriyet’te yayınlanan Alican Uludağ’ın haberine göre bu binbaşının adı O.K.

Kara Havacılık ile ilgili soruşturmayı yürüten savcı, iddianamesini hazırlarken bu binbaşı ile de konuşmak istemiş, ancak MİT buna izin vermemiş.

Onun için binbaşının ihbarı MİT’e ne şekilde yaptığını, neler söylediğini tam olarak bilemiyoruz.

Binbaşının neden sadece MİT’e gittiğini, durumdan niye Genelkurmay’ı ya da Emniyet’i de bilgilendirmediğini de bilemiyoruz doğal olarak.

Habere göre Binbaşı O.K. Darbe girişiminin hemen ardından çıkarılan bir OHAL kararnamesiyle ordudan atılmış. Ama sonra yine bir OHAL kararnamesi ile göreve iade edilmiş ve darbe girişiminin bastırılmasındaki rolü nedeniyle “koruma ve ödüllendirme” amaçlı olarak MİT kadrosuna alınmış.

MİT, artık kendi mensubu olan O.K.’nın ifadesinin alınması için savcının istediği izne yanıt bile vermemiş.

MİT’in kendisini her kurumdan üstte gördüğünü zaten biliyoruz, Müsteşarı da TBMM’ye gidip komisyona ifade vermedi, yazılı soruları da yanıtlamadı. O da gidip komisyona ifade vermedi, yazılı soruları da yanıtlamadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.493 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar