Binbaşı O.K. ‘darbe ihbarı’ yapmamış

BİNBAŞI O.K.’nın 11 Ağustos 2016 tarihinde savcılıkta verdiği ifadede “darbe girişimi ihtimalinden” de söz ettiği ile ilgili haberler üzerine geçen gün bir yorum yazmıştım. Genelkurmay...

BİNBAŞI O.K.’nın 11 Ağustos 2016 tarihinde savcılıkta verdiği ifadede “darbe girişimi ihtimalinden” de söz ettiği ile ilgili haberler üzerine geçen gün bir yorum yazmıştım.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan bir yetkili ile dün konuştum. İsmini veremeyeceğimi anlayışla karşılamanızı bekliyorum.

Binbaşı O.K.’nın MİT’te verdiği ifadede “darbe girişiminden” söz etmediğini vurguladılar.

Binbaşı O.K., üç helikopterin katılacağı bir operasyon yapılacağından, MİT Müsteşarı’nın kaçırılacağından ya da Müsteşar’a yönelik bir suikast girişimi ihtimalinden söz etmiş.

MİT’teki ifadesinde “darbe girişimi” ile ilgili bir ihbar ya da imada bulunmamış.

Bu durumda şunu söyleyebiliriz:

Genelkurmay Başkanı ve zamanın İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve MİT Müsteşarı, bu kaçırma planının bir darbe girişimiyle ilişkili olabileceğini değerlendirmemişler.

Gerçi zırhlı birliklerin kışla dışına çıkışının yasaklanması ve Türkiye hava sahasının uçuşa kapatılması ile ilgili emirler vermelerinden bu olasılığı da gözettikleri anlaşılıyor ama belli ki bu emirler yeterli olmamış.

Acaba Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın ifadesinde söylediği gibi birliklerin terk edilmesinin yasaklandığına ilişkin bir emir daha verilmiş olsaydı, durum değişebilir miydi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar