Başbakan'ın kafasının ardında ne var?

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "dindar anayasa" talebiyle ilgili olarak ilk gün gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.Oysa önceki gün Türkiye siyasetinde deyim yerindeyse yer yerinden...


BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "dindar anayasa" talebiyle ilgili olarak ilk gün gazetecilerin sorularını yanıtlamadı.
Oysa önceki gün Türkiye siyasetinde deyim yerindeyse yer yerinden oynamıştı.

Muhalefet partileri, sivil toplum kuruluşları tepkilerini ortaya koymuştu.

AKP sözcüleri böyle bir hazırlıkları olmadığını, laiklik ilkesinin vazgeçilmez olduğunu açıklamışlardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizim görüşümüz belli” dedikten sonra bu tartışmanın “gündemi başka yerlere çekme niyeti” olduğunu söylemişti.

Ama her gün her konuda konuşan Başbakan, partisinin grup toplantısından çıkışında gazetecilerle birkaç kez karşılaşmış ama bu konunun sorulmasına bile fırsat vermemişti.

Başbakan, ancak dün “Devletin nitelikleri bizim için tartışma konusu değildir. Yeni anayasada laiklik ilkesi kalacak. Bu tartışmanın sona erdiği kanaatindeyim” dedi.

Başbakan’ın sanki başka bir ülkede yaşıyormuş ve gündemden hiç haberi yokmuş gibi bu açıklamayı yapmak için bir gün beklemesi neye işaret ediyor?

O sırada Cumhurbaşkanı’nın görüşünün ne olduğunu bilmiyordu da onunla ters düşmemek için mi susmayı tercih etmişti?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar