Başbakan yetkilerini hatırladı

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AYM kararı ile ilgili eleştirisine "Kendi konumunu belirledi" sözüne yanıt Erdoğan'ın başdanışmanı tarafından...

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AYM kararı ile ilgili eleştirisine "Kendi konumunu belirledi" sözüne yanıt Erdoğan'ın başdanışmanı tarafından verilmişti.
Başdanışman, deyim yerindeyse hükümete “haddini” bildiriyor ve Cumhurbaşkanı’nın hem hükümetin hem de devletin başı olduğunu hatırlatıyordu.
Bu durum Başbakan Ahmet Davutoğlu’na soruldu ve Başbakan şu yanıtı verdi:
“Herhangi bir başdanışmanın, bürokratik anlamda varsa böyle bir açıklamasına cevap vermek gibi bir tutum içine girmedim, girmem. Türkiye’de devletin başı anlamında Cumhurbaşkanı’nın, hükümetin başı anlamında Başbakan’ın yetkileri bilinir.”
Bu sözler, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı’nın hükümetin bir bakanına cevap yetiştirirken kullandığı üslubun ve kelimelerin Başbakan’da rahatsızlık yarattığı izlenimini uyandırıyor.
Başbakan net bir şekilde Cumhurbaşkanı’nın devletin başı olduğunu, hükümetin yönetimi konusunda yetkinin de kendisinde olduğunu ifade ediyor.
Saray’daki başdanışmanlar ordusunun, adeta bir “paralel hükümet gibi” davranma eğilimlerinden duyulan rahatsızlığın bir ifadesi olarak da görülebilir.
Bunun devletin zirvesinde bir çatlağa işaret etmemekle birlikte “çift başlılığa” bir tepki olduğunu Saray’ın görmesi gerek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar