Başbakan, hukuk terör ve çay!

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, NTV'deki programında şunu söyledi: "Türkiye'de intihar eylemi yapabilecek kişilerin belli bir listesi dahi var. Takip ediyorsunuz ama bunun öyle bir eylemi gerçekleştirme anına kadar hukuk devleti olarak onu...

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, NTV'deki programında şunu söyledi:

"Türkiye'de intihar eylemi yapabilecek kişilerin belli bir listesi dahi var. Takip ediyorsunuz ama bunun öyle bir eylemi gerçekleştirme anına kadar hukuk devleti olarak onu DHKP–C bağlamında birçok şey isimler, biliyorsunuz daha önceki bazı eylemciler, önceden de biliniyordu."
Başı sonu belli olmayan bir cümle olduğu için internette değişik kaynaklardan da baktım, böyle demiş. Bu alıntıyı da damadın kardeşinin havuz gazetesinden yaptım, onu da belirteyim.
Daha önce de bu konuda sohbet etmiştik.
Bir insan özellikle de bir siyasetçi, soru karşısında başı sonu belli olmayan böyle cümleler kuruyorsa bu bir tek duruma işaret eder:
O siyasetçi kontrolü kaybetmiştir, konuşulan konu ile ilgili net ve açık fikirleri yoktur, söyleyecek sözü olmadığı için laf çevirmeye çalışıyordur.
Durumu böylece tespit ettikten sonra ne demek istediğini tercüme etmeye çalışalım:
Yani Başbakan demek istiyor ki burası bir hukuk devleti, öyle herkesi eylem yapacak diye tutuklayamazsınız, eylemi gerçekleştirme anına kadar beklemek gerekir filan!
Hürriyet'teki haberde de zaten Başbakan'ın şunu demek istediği net bir şekilde var: "Eyleme dönük veri olmadıkça tutuklayamazsınız!"
Başbakan, acaba bizimle aynı ülkede mi yaşıyor, yoksa başka bir âlemde mi, bilemedim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar