Barış istemenin fıtratında mı var?

İÇİŞLERİ Bakanı Selami Altınok, Ankara'daki katliamın ardından düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu: "Güvenlik açığıyla alakalı hiçbir şey söz konusu...

İÇİŞLERİ Bakanı Selami Altınok, Ankara'daki katliamın ardından düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu:

"Güvenlik açığıyla alakalı hiçbir şey söz konusu değildir."
Yani güçlü bir istihbarat ağı sayesinde her şey önceden öğrenilmiş, alınması gereken bütün önlemler alınmış ama...
İçişleri Bakanı'nın "Güvenlik açığı söz konusu değildir" dediği olay, Türkiye tarihinin en büyük terörist saldırısı!
Bu saldırının planlanıp gerçekleştirilmesi sürecinde yapmaları gereken her işi yaptıklarına ve almaları gereken her önlemi aldıklarına inandıklarına göre bunca insanın ölümünü neyle açıklamalıyız?
"Fıtrat" mı acaba?
Türkiye gibi faşizmin alacakaranlığını yaşamakta olan bir ülkede toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemenin "fıtratında" böyle ölmek var çünkü.
"Ölmeyi, sakat kalmayı göze alamıyorsan yürümeyeceksin, protesto etmeyeceksin" demek istiyor içten içe.
"Alın yazısı" mı desek, "Kader" mi?
Türkiye gibi faşizmin ayak seslerinin kuvvetle duyulduğu bir ülkede "Barış diye yollara düşersen bombalar gelir seni yakalar, Ankara'da da olsan yakalar, Suruç'ta olsan yakalar" mı demek istiyor acaba?
Güvenlik açığı söz konusu olmadığına göre bu saldırı nasıl yapılabildi?
Bakan Bey neden bunu açıklamıyor?

Birileri ona gerçeği söylese iyi olacak

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Star Medya Grubu yöneticisi Murat Sancak'a saldıranların yakalandığını söylediğinde şaşırmıştım, çünkü biliyorsunuz kimse yakalanmamış durumda hâlâ.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.243 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.165 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 512 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar