Bağımsız yargıya bak

SÜMEYYE Erdoğan'a suikast yapılacağı ile ilgili olarak üretilen sahte tweet'leri yayınlayan gazetelere dava açan savcıların görev yerleri değiştirildi. Hatırlarsınız, geçtiğimiz ağustos...

SÜMEYYE Erdoğan'a suikast yapılacağı ile ilgili olarak üretilen sahte tweet'leri yayınlayan gazetelere dava açan savcıların görev yerleri değiştirildi.

Hatırlarsınız, geçtiğimiz ağustos ayının ortalarında HSYK, savcılar için "dosya" açmış, bunu da Basın Bürosu aracılığıyla açıklamıştı.
Sümeyye Erdoğan'a suikast haberlerinin temeli CHP milletvekili Umut Oran ile Taraf yazarı Emre Uslu ve Fuat Avni arasında geçtiği iddia edilen Twitter mesajlarıydı.
Umut Oran, daha bu haberler yayınlandığında savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, bu iftira ve hakaretleri yayınlayan gazetecilerin cezalandırılmasını istemişti.
Haberlere konu olan mesajların palavra olduğu daha ilk günden belliydi ama daha sonra bilirkişi raporuyla da mesajların sahteliği ortaya çıktı.
Savcılar da bunun üzerine suikast haberlerini yayınlayan gazeteler için dava açtılar.
Savcılar dava açınca da doğal olarak hemen "kripto" ve "paralel" ilan edildiler.
HSYK, masa başında üretilmiş bu haberleri "ihbar" kabul edip savcılar hakkında "dosya" açtı ve bugün geldiğimiz noktada da savcıların görev yerleri değiştirildi.
Şimdi biz bu HSYK'ya nasıl güveneceğiz?
Ortada yalan olduğu açıkça belli, siyasi amaçlarla uydurulmuş bir yalan var ve HSYK, bu yalana dava açan savcılar ile uğraşıyor.
Bunun amacı belli: Savcılara ve hâkimlere bir kez daha gözdağı veriliyor.
"Bizim istemediğimiz kararları alırsanız, soruşturmaları açarsanız başınıza gelecek olan en hafifinden görevden alınmaktır" denilmek isteniyor.
Hangi savcı hoşlarına gitmeyen bir soruşturma başlatırsa, hangi yargıç işlerine gelmeyen bir karar verirse hedefe konuluyor.
Ve bu ülkede yargının bağımsız olduğuna inanmamızı bekliyorlar.

Türkiye'de böyle bir medya yok

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.493 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar