'Azınlık hükümeti' uyanıklığı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "azınlık hükümetine" karşı olmadığını söyledi, meğerse onun karşı olduğu şey "kalıcı azınlık hükümeti" imiş!Belli ki Anayasa'nın...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "azınlık hükümetine" karşı olmadığını söyledi, meğerse onun karşı olduğu şey "kalıcı azınlık hükümeti" imiş!
Belli ki Anayasa'nın etrafından dolaşma konusundaki performansına bir yenisini daha eklemenin hesabını yapıyor.

Çünkü eğer bir koalisyon hükümeti kurulamaz da Cumhurbaşkanı seçim kararı alırsa, kurulacak seçim hükümetinde her partiden milletvekili sayısına göre bakan atanacak.

Öyle bir hükümet ile seçime gitmek de işine gelmiyor tabii.

Çünkü öyle bir hükümetle seçime gitmek durumunda kalınırsa, biliyor ki devlet imkânlarının tümünü kendi seçim propagandası için kullanamayacak.

Başka ortaklar da işin içine girecek, o milletin parasıyla yapılan açılış görüntülü mitinglere veda etmek zorunda kalacak.

Ayrıca seçime kadar geçecek süre içinde başka partilerin eline geçecek bakanlıklardan ne tür kötü kokular yayılacağını kestirebilmek de olanaksız.

Ama geçmiş 13 yılda "iş yapma" konusunda mahir olan bakanlıklardan neler çıkabileceğini de tahmin etmek zor değil.

Bunu göze alamazlar ve zaten bir koalisyon hükümeti kurulmasını önlemek istemesinin ardında da bu var.

Öyle görünüyor ki Cumhurbaşkanı bir koalisyon kurulması söz konusu olmasa bile Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı bir azınlık hükümetini onaylayacak ve işi Meclis'e bırakacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar