Avni Aker’e saygı duruşu

AVNİ Aker’e veda maçıydı. Avni Aker, beton bloklar ve ortasında çimden bir alan değildi.O, Cumhuriyet tarihinin önemli bir kahramanıydı, Trabzon’un ilk eğitimli beden öğretmeniydi. Bağımsız...

AVNİ Aker’e veda maçıydı. Avni Aker, beton bloklar ve ortasında çimden bir alan değildi.
O, Cumhuriyet tarihinin önemli bir kahramanıydı, Trabzon’un ilk eğitimli beden öğretmeniydi. Bağımsız, Türkiye Cumhuriyeti projesinin bir ürünüydü. 1944 yılında aramızdan ayrılmıştı, çoğumuz kim olduğunu bilmesek bile o tarihi stadyumda yaşıyordu.
Artık Trabzonspor, Akyazı Spor Kompleksi’nde oynayacak. Birilerindeki “Cumhuriyet komplekslerinin” bir sonucu olarak, adı stadyumdan siliniyor. Muhafazakar bir iktidarın döneminde, tarihinden kopuyor.
Yakında, Kamil Ocak’ı da silerler. “Bilmem ne arena” olur adı. Tevfik Sırrı Gür’ü de bekleyecek akıbet bu.
Bir maç yazısı okumak isteyen okuyucularımdan özür dilerim ama ben de insanım, böyle şeyler canımı sıkıyor.
Trabzonspor, dün Fenerbahçe’nin karşısında bir süper lig maçı oynadıysa...
Antalya, Konya, Kayseri bu ligde oynuyorsa...
Bunun gerçek olmasını sağlayan şey, böyle insanların tarihimizde yaşamış olmalarıydı. Orhan Şeref Apak, ulusal ligin ve ikinci ligin yaratıcısıydı ama adı bir stadyumda hala yok. Bunu kendinize dert etmiyorsanız, sahada oynanan oyundan da zevk alamazsınız.
Taraftarlık iyidir ama futbolu ve onun tarihini sevmiyorsanız, çekiverin kuyruğunu rahvan gitsin!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.494 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar