Aslında sistemden gayet de memnun

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, fırsat bulduğu her yerde bir konuşma yapıyor ve başkanlık sisteminin mutlaka getirilmesi gerektiğini söylüyor. Ona göre "bu sistemle buraya kadar!"Eğer daha da ileri gitmek istiyorsak...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, fırsat bulduğu her yerde bir konuşma yapıyor ve başkanlık sisteminin mutlaka getirilmesi gerektiğini söylüyor.

Ona göre "bu sistemle buraya kadar!"
Eğer daha da ileri gitmek istiyorsak, başkanlık sistemini getirmeliymişiz, böyle diyor.
Arkasından da başkanlık sistemi uygulayan gelişmiş ülkelerden örnekler veriyor.
"Peki, o zaman gerçek bir demokrasideki gibi bir başkanlık sistemi getirelim" diyenlere de yanıtı hazır: "Onlar bize uymaz, biz kendimize uyan başkanlık sistemini getireceğiz."
Cumhurbaşkanı'nın "başkanlık sistemiyle gelişen ülkeler" diye örnek verdiği her bir ülke için, parlamenter sistem içinde gelişmiş iki ülke örnek verebiliriz aslında.
Ama onun derdi o değil.
"Daha da gelişeceğiz" sözleri, kafasındaki tek adam yönetimini halka yutturmak için kullandığı boş gerekçeden ibaret çünkü.
Bugün Türkiye'de uygulandığı haliyle parlamenter sistemin işlemediği bir gerçek.
Güçler ayrılığı yok, parlamento yürütmenin emrinde, yargı bağımsız değil.
Öte yandan Erdoğan'ın kafasındaki başkanlık sisteminin de bugün uygulanan parlamenter sistemden bir farkı yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.493 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar