Askere yeni bir cemaat imamı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nde Fetullahçı tasfiyesi sürüyor. Her hafta gruplar halinde askerin ordudan atıldığını, tutuklandığını vs. okuyoruz. Bunların ne kadarı gerçekten Fetullahçı, ne...


TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nde Fetullahçı tasfiyesi sürüyor. Her hafta gruplar halinde askerin ordudan atıldığını, tutuklandığını vs. okuyoruz.

Bunların ne kadarı gerçekten Fetullahçı, ne kadarı yeni bir tür kumpasa kurban gidiyor, orasını bilebilmek şu an için imkânsız gibi.

Her şey gösteriyor ki TSK’nın komuta kademesi, uzun yıllardır işini dikkatlice yapmamış.

Soruların çalındığını, Fetullahçıların gruplar halinde orduya sızdığını fark etmemişler bile.

Bir de buna 2002 yılından beri AKP’nin ordudan tasfiyelere direnmesi ve Balyoz ile Ergenekon’un savcılığını üstlenmesi eklenince, bu tablo ortaya çıkmış.

Ancak şimdi yağmurdan kaçarken doluya tutulma durumu var gibi görünüyor.

Tolga Şardan, Milliyet’te dün şunu yazdı: “(TSK’daki) tasfiyelerin, sivil bürokraside olduğu gibi ‘güçlü bir yapı’ tarafından gerçekleştirildiği yönünde bilgiler yansımış durumda kulislere.”

Bunu okuyunca küçük bir araştırma yaptım.

Öyle görünüyor ki TSK’da bu işleri yapan dairelerde bir başka “cemaat” etkin. Bunlara Kurdoğlu cemaati ya da grubu deniliyor, Nurcu bir cemaat bu. Liderleri Mehmet Kurdoğlu.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, kendi dönemlerinde bu gruba bağlı askerlerin MİT raporları doğrultusunda temizlendiğini söylüyordu ama öyle görünüyor ki bu tam bir temizlik olamamış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.494 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar