‘Allah’ın dediği olur’ hukuku

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, şehit kaymakam Fatih Safitürk'ün cenaze töreninde yaptığı konuşmada sözü bir kez daha idam cezasına getirdi ve şöyle dedi: “George şöyle demiş, Hans şöyle...


CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, şehit kaymakam Fatih Safitürk'ün cenaze töreninde yaptığı konuşmada sözü bir kez daha idam cezasına getirdi ve şöyle dedi:

“George şöyle demiş, Hans şöyle demiş, bizi ilgilendirmiyor. Allah ne demiş, o ilgilendiriyor. Parlamento kararı verdikten sonra Cumhurbaşkanı olarak ben onaylarım.”

Konuşmanın “parlamento-onay” konulu ikinci bölümü yeni bir şey değil.

Yenilik “Allah’ın idam konusunda ne dediği” ile ilgili.

Daha önceki konuşmalarında “Halkım isterse” diyordu, bu kez “Allah ne dediyse o” noktasında.

Bizim delik deşik olmuş Anayasamıza göre, Türkiye Cumhuriyeti laik hukuk devleti.

Yani dini inançlar, kutsal kitaplar hukukun çerçevesini oluşturmaz.

Günlük hayatımızı düzenleyen hukuk kuralları, eğer Allah’ın ne dediğine bakarak düzenleniyorsa, orada laik hukuk devletinden söz edilemez.

İdam konusunda Allah’ın dediği olacak ise ceza hukukunu ilgilendiren diğer konularda Allah’ın dediği neden geçerli olmuyor?

Merak ediyorum, ceza hukuku, Allah’ın emirlerine göre düzenlenecek ise medeni hukuk ve ticaret hukuku vs fani insanların kurduğu laik düzene göre mi işleyecek?

Ondan sonra gelsin çoklu evlilik, miras hukukunun değişmesi vs.

Demek ki Anayasa’nın orası burası delinmiş, bir anlamda rafa kaldırılmışken şimdi Anayasa’nın öngördüğü laik düzenin de işlevsiz hale gelmesiyle karşı karşıyayız.

Acaba Devlet Bahçeli, bu “fiili durum” için ne düşünüyor?

Bu fiili duruma da meşruiyet kazandırmak, laik Cumhuriyet’in mezarına son kürek toprağı da elleriyle atmak istemez mi?

SAVUNMANIN ADI ‘İNKÂRCILIK’ OLMUŞ!

CUMHURİYET gazetesinin yazar ve yöneticilerini tutuklayan hâkim, gazetenin Genel Yayın Müdürü Murat Sabuncu için ayrı bir gerekçe yazmıştı. 6 Kasım tarihli gazetelerde yayımlanan bu haberi bir kenara ayırmıştım.

Türkiye’nin “yeni bir hukuk düzenine geçeceğinin işaretleri” birer birer belirirken o haberi hatırladım.

Bakın saygıdeğer nöbetçi hâkim, Murat Sabuncu’nun tutuklanması ile ilgili kararda ne yazmış:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.496 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar