Ala Greek bir komplo teorisi

"UNA faccia, una razza" diye bir söz var.Yunan ile İtalyanların birbirlerine benzerlikleri ile ilgili olarak söylenen bir söz bu. “Aynı yüz, aynı ırk” anlamına geliyor ama konu Türkler ile Yunanların benzerlikleri olunca ben...


"UNA faccia, una razza" diye bir söz var.
Yunan ile İtalyanların birbirlerine benzerlikleri ile ilgili olarak söylenen bir söz bu.

“Aynı yüz, aynı ırk” anlamına geliyor ama konu Türkler ile Yunanların benzerlikleri olunca ben “Aynı yüz, aynı mantalite” anlamında kullanıyorum.

İtalyanlar ile Yunanlar ne kadar birbirlerine benzerler bu konuda bir tartışmaya girecek kadar yaşamadım bu iki ülkede de ama bildiğim şu ki Yunanlar ile Türkler arasında da çok benzerlik vardır.

Bir arkadaşım bu durumu “Aynı yemekleri yediğimiz için” diye açıklıyor.

Aynı yemekler, aynı hava, aynı deniz!

Ve aynı komplocu zihniyet!

Pazar günü, kasım ayı sonuna kadar sürmesini hayal ettiğimiz “yaza veda” kutlamalarımız çerçevesinde bir tekneyle Bodrum yakınlarındaki Leros’a gittik.

O adayı seçmemiz tesadüf değil, çünkü orada çok sayıda arkadaşımız var.

Lokantacı, barcı, taksici, pastacı, manav çok sayıda arkadaş.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Lozan zafer değil, hezimettir” sözü oralarda da yankılanmış ve tahmin edebileceğiniz gibi orada yankılanması ile burada yankılanması aynı şey değil.

Nedeni de basit: Kıyılarımıza yakın Yunan adalarından birinde sahilde oturursanız bunun sebebini hemen kavrarsınız.

Doğuda bir dev kara parçası var, üzerinde askerleri, silahları vs. Ve siz küçücük bir adada karşınızda bir dev, etrafınız sularla çevrili oturursanız ürkmemeniz mümkün değildir. Tabii buna bir de küçüklükten itibaren “tarih dersi” diye kafanıza sokulan şeyleri de ekleyin.

Lafı uzatmayayım, adadaki konuştuğumuz arkadaşlarımızın, Erdoğan’ın bu sözü üzerine üretilmiş komplo teorilerine kendilerini kaptırdıklarını hayretle gördüm.

Tabii bizim buralarda her kötü şeyin altında na

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 509 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar