AKP’nin Noel Babası gibi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yardım elini uzattı ve AKP, seçimden sonra rafa kaldırmak zorunda kaldığı "başkanlık sistemi" konusunu yeniden sofraya koyma olanağını buldu. Bahçeli, partisinin grup...


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yardım elini uzattı ve AKP, seçimden sonra rafa kaldırmak zorunda kaldığı "başkanlık sistemi" konusunu yeniden sofraya koyma olanağını buldu.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada “Şu anda Anayasa çiğnenmekte ve suç işlenmektedir. Tercihimiz parlamenter sistemin devamıdır. Ancak milletimiz aksini söyleyecek olursa buna diyeceğimiz bir şey doğal olarak olmaz. Başkanlık mı, parlamenter sistem mi sorusunun kalıcı şekilde cevaplandırılmasını diliyoruz” demişti.

Başbakan Binali Yıldırım fırsatı kaçırmadı: “Biz Bahçeli’nin çağrısını aynen kabul ediyoruz, kısa sürede yeni anayasa çalışmamızı Meclis’e getireceğiz” dedi.

Böylece bir yandan olağanüstü hal, diğer yandan Suriye ve Irak’ta savaş, PKK derken sorunlarımıza bir de anayasa ve sistem tartışmalarını ekleyeceğiz.
Bahçeli, bu çıkışı yapma ihtiyacını neden duydu, bilmek kolay değil. Erdoğan’ın tavırları Anayasa’nın çiğnenmesi sonucunu doğuruyorsa, bu bugünün meselesi değil.

Seçildiğinin belli olduğu günden beri durum böyle.

Son seçimden sonra bu değişikliği yapamayacağını da anladığı için sistem tartışmasını bir uygun zamanda ısıtmak için rafa kaldırmıştı. Şimdi Bahçeli sayesinde bir kez daha siyasette istediği adımı atabilme olanağına kavuşuyor.

Hatırlayacaksınız, Bahçeli, 2012 yazında Türkiye ekonomik krizden tam çıkarken erken seçim talep ederek, AKP’ye iktidar yolunu açmıştı.
Cem Uzan’ın vatandaşlıktan çıkarılma kararını imzalamayarak DYP ve ANAP’ın baraj altında kalması, AKP’nin bu nedenle aldığı oydan çok daha fazla milletvekiline sahip olmasını sağlayan yine Bahçeli idi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.497 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.242 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.163 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.239 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 512 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar