AKP isim değiştirmeli! Önerim: RTEP

AKP kongresi ile ilgili haberleri, izlenimleri okuduktan sonra biraz da internetten görüntüleri izledim.Bunu yapmamın nedeni hafta sonunda Formsante dergisinin Bodrum Kempinski’deki partisinde perhizimi bozduğum için kendimi cezalandırmak değildi....


AKP kongresi ile ilgili haberleri, izlenimleri okuduktan sonra biraz da internetten görüntüleri izledim.
Bunu yapmamın nedeni hafta sonunda Formsante dergisinin Bodrum Kempinski’deki partisinde perhizimi bozduğum için kendimi cezalandırmak değildi.

Öyle görünüyor ki AKP bir “tek adam partisi” olarak, oraya doğru yokuş aşağı, frenleri patlamış bir şekilde gidiyor.

Bekir Bozdağ’ın konuşması, o konuşmanın salonda bulunanların üzerinde yarattığı etki bu partide bir tek adam kültünün oluştuğunu ve artık bunun kolay kolay değiştirilemeyeceğini de ortaya koyuyor.

Toplumumuzun, bir sultana kul olma geleneğinden beslenen karizmatik ve otoriter lidere tapınma eğilimi, bu kez Recep Tayyip Erdoğan’ın şahsında vücut bulup AKP’yi teslim alıyor.

Bozdağ’ın konuşmasındaki şu sözler, basit bir “yağcılık” olarak görülmemeli:

“AK Parti, Tayyip’in partisidir ve var oldukça da Tayyip’in partisi olacaktır.”

Bu parti, artık her şeyiyle Recep Tayyip Erdoğan’ın mülkü haline dönüşmüş bulunuyor ve onun kafasındaki tek adam rejiminin aygıtı olma görevini üstlenmeye de hazır.

Bozdağ’ın, Erdoğan’a hitaben söylediği şu sözler, bana 28 Şubat’ın “Orduya sadakat görevimizdir” sloganlarını hatırlattı: “Size sadakatle, açtığınız yolda, gösterdiğiniz istikamette bu kutlu yolda, yolculukta yürümeye azimle devam edeceğiz.”

Erdoğan’dan gelen mesaj okunurken, bütün salonun İstiklal Marşı’nı dinler gibi ayağa kalkması ise bütün bu bağlılık gösterisinin zirvesiydi.

Peygamber’e gelen vahiyler okunurken bile ayağa kalkmayan insanlardan söz ediyoruz!

Merak ettim, mesajı okunurken ayağa kalkan o insanlar, Reis’in kendisi gelip o nutku okumaya kalksaydı ne yapacaklardı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Birisini kendinize kaç günde âşık edebilirsiniz? 16 Eylül 2018 | 2.493 Okunma Aşk olmaz ise Mualla! 09 Eylül 2018 | 2.238 Okunma Bodrum Belediye Başkanı’ndan gürültü sorununa büyük çözüm Eve gitme tarihlerine sınırlama! 02 Eylül 2018 | 2.162 Okunma Evlilik hesaba kitaba gelir mi? 26 Ağustos 2018 | 4.238 Okunma Üst aklın hıyanet merkezine girdim! 19 Ağustos 2018 | 507 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar